Bebek Şekeri Yapımı

By | 8 Nisan 2015

Bebek mevlütüne gelenlere ve yeni doğan bebeği hastane ziyarete gelenlere babak şekeri ikram edilir.

Bebek bekleyen aileler bebeğin dünyaya gelmesine yakın misafirlerine ikram edecekleri bebek şekerleri için bebek şekeri yapımına başlarlar.

bebek-şekeri-yapımı-Bebek şekeri hazırlıkları iki şekilde olabilir. Birincisi çalışan aileler, vakit bulamayan aileler için bebek şekeri yapımı yapan yerlerden sipariş vererek hazır bebek şekerlerinden satın almaktır. Hazır bebek şekeri yapımı yerlerden istediğiniz türden bebek şekerini, aksesuarını, malzemesini bebeğin cinsiyetine göre rengini seçerek arzu ettiğiniz gibi bir bebek şekerine sahip olabilirsiniz. Ayrıca miktar olarakta siz ne kadar isterseniz o miktarda bebek şekeri hazırlanmaktadır. Hem görsel olark hem de şeker lezzeti olarak en güzel bebek şekerine sahip olmanız bu yolla çok kolaydır.

Diğer bir bebek şekeri sahip olma yolu ise evde kendiniz bebek şekeri yapımıdır. Eğer evde boş vaktiniz varsa, bebek şekerine çok fazla bütçe ayıramıyacaksanız ve düşük maliyetle bebek şekerlerine sahip olmak istiyorsanız, birazda el becerisi marifetiniz varsa neden bebek şekeri yapımını kendiniz evde yapmayasınız ki?

bebek-şekeri-yapımıEvde bebek şekeri yapımı için öncelikli olarak bebek şekerini istediğiniz kiloda almanız gerekmektedir. Daha sonra aldığınız şekerleri süslemek için kurdela, tül, aksesuar, silikon tabancası gibi malzemeler almalısınız. Bu malzemeleri alırken bebeğin cinsiyetine uygun renkte almanız gerekir. Bundan sonra tek yapmanız gereken şey bebek şekeri yapımı için malzemeleri birleştirmektir.