Bebek Mevlüt Şekeri

By | 25 Kasım 2014

bebek-mevlüt-şekeriMüslümanlar Allah’ın onlara verdiği her lütuf ve ikram için Rabb’lerine hamd ederler. Bu hamd hayır işleri yapmakla yada  Kuran okutarak gerçekleşmektedir.

Bebek mevlütü de Allah’ın en büyük nimetlerinden biri olarak verilmiş yeni doğan bebek için Yaratıcıya teşekkür mahiyetinde Kuran ve Peygamber efendimize okutulan mevlit ile yapılan bir cemiyettir. Aynı zamanda yeni doğan bebeğin sağlıklı mutlu uzun  bir ömrü olması için ve hayırlı evlat olması için dua etmek içinde bebek mevlütü yapılmaktadır.

Bebek mevlütü ile yeni bebek sahibi olan aile aynı zamanda bebeklerinin dünyaya geldiğini sevdiklerine, yakın eş, dost, akrabalarına duyurmuş olurlar. Bebek mevlütüne gelenlerde bu mutluluğu yeni doğan bebeğin ailesi ile paylaşırlar bebeğin uzun ömürlü olması için hayır dua ederler.

Hediyeleşmenin sünnet olduğu islamiyette müslümanlarda, her fırsatta birbirleriyle hediyeleşmek hem adet haline gelmiştir hemde sevap kazanmalarına vesile olmuştur.

Bebek mevlütlerinde de gelen konuklar bebeğe hediye getirir, yeni doğan bebeğin aileside gelen konuklara ufak çaplı hatıra kalıcak hediyeler dağıtırlar.

Dağıtılan hediyeler ailenin tercihine kalmıştır ve çok çeşitlidir. Ama muhakkak her mevlütte loğusa şerbeti ve bebek mevlüt şekeri dağıtılmaktadır.bebek-mevlüt-şekeri-

Bebek mevlüt şekeri değişik modellerde ve çeşitli aksesuarlarla ailenin istekleri doğrultusunda süslenirler. bebek mevlüt şekeri genellikle bebek kız ise pembe erkek ise mavi renklerde yapılır. Ayrıca bebek mevlüt şekerinin üzerine bebeğin ismi ve doğduğu günün yazdığı küçük etiketler yapıştırılır.

Sevdiklerinize güzel ve anlamlı bebek mevlüt şekeri dağıtmak istiyorsanız en uygun ve en güzel bebek mevlüt şekeri modellerini ihvan.com.tr online internet sitemizden sipariş verebilirsiniz.