Anatomik Terlik

By | 14 Kasım 2014

Terlik modelleri arasında son zamanlarda yeni duymaya başladığımız anatomik terlik adında bir deyim bulunmaktadır. Kimilerinin yeni duyduğu kimilerin ise bildiği anatomik terlikler nedir?

anatomik-terlik-Bilindiği üzre her insanın ayak yapısı farklıdır. Ayakların rahat edebilmesi için kullanılacak terliğin ayakta bulunan longitudinal (boylama) ve transvers (enine) kavisi doğru destekleme noktalarına uygun olması gerekmektedir. Ayağın bu yapısına uygun şekilde üretilmiş terlik modellerine anatomik terlik denilmektedir. Anatomik terlikler ortapedik terliklerin daha geliştirilmiş çeşitleridir.

Anatomik terlik modelleri sadece normal ayakların rahat etmesi için değil ortapedik sorunları olan yada topuk dikeni olan veya parmak sorunları olan ayaklar gibi sorunlu ayakların tedavisi içinde üretilen terlik çeşitlerindendir.

anatomik-terlik

Bu tarz sorunlu ayakların problemlerine etkili destek noktaları sayesinde anatomik terlik modelleri düzeltici, şikâyeti giderici özellik içermektedir. ayrıca anatomik terliklerde topuklar özel bir yuvaya yerleşçek şekilde oturtulur. Parmakların terlik içerisinde sıkışmaması içinde geniş tutulan parmak evleri bulunmaktadır. Anatomik terlikler ayakkabılara kıyasla ayağı tam sarması için daha dar bir kalıpla çalışılmıştır. Ayrıca anatomik terlik imalatında ayağın hava almasınıda sağlayan gerçek deri kullanılmıştır.

Anatomik terlik modelleri medikal malzemeler satan mağazalarda, eczanelerde ve online tıbbi gereçler satan sitelerde bulunmaktadır. Anatomik terlik modelleri üretici firma garantili olup güvenle ve rahat kullanabileceğiniz terlik modellerindendir.