Amber Esansı

By | 17 Ekim 2014

amberesansı Esans yapmak için akla ilk gelen, kokulu çiçeklerdir. Bazı bitkilerin çiçeklerinde, tohumlarında, gövdelerinde, köklerinde, meyvelerinin  kabuklarında özel kesecikler, hücreler vardır. Buralarda kokuyu meydana getiren yağ bulunur. Çiçeklerden çıkarılan bu yağlar alkolle karıştırılır.

Esans yapılan çiçekler arasında karanfil, mimoza, yasemin, lâvanta çiçeği, portakal, limon, menekşe, nane, gül başta gelir. Bitkilerdeki kokulu yağ miktarı çok az olduğu için esans yapmak sanıldığından daha da güç bir iştir.

Çiçeklerin doğal kokularından faydalanmak zor ve pahalı bir iş olduğu için bugün suni usullerle esans yapıyorlar. Ayrıca, ucuz esansları kimyasal maddelerle karıştırıp pahalı esans elde etmek de mümkündür. Suni esansların çoğunun kokuları keskin ve uzun ömürlüdür.Bazı hayvanlardan da esans çıkarılır. Bunlar arasında misk keçisi, misk kedisi, amber esansı için amber balığı, kunduz başta gelir.

amber esansı ; Amber balığından elde edilen kokulu madde de bir salgıdır. Bu balık sert bir maddeyi yutup da sindiremezse midesinde o maddenin etrafına yapışkan bir madde salar. Bu yapışkan madde bağırsak da birikir, dışkılarla birlikte dışarı atılır. Bunlara tropik bölgelerde denizlerde, deniz kıyılarında yüzer kiloluk büyük yığınlar halinde rastlanır. pahalıya satılmaktadır. ihvan.com.tr adresinden de esans ve çeşitleri bularak, sipariş verebilirsiniz.

.