Alkolsüz Esanslar

By | 3 Ekim 2014

alkolsüzesanslaralkolsüz esanslar şu şekilde yapılmaktadır; Önce çiçekler yağa daldırılır. Yağ, çiçeklerin kokusunu alır ve tutar. Sonra kokulu yağ imbikte hafifçe ısıtılır. Buhar haline gelen esans imbiğin öbür gözü içinde soğutulur ve sıvı haline getirilir. alkolsüz esanslar türü bitkilerin çiçek, yaprak, kabuk ve köklerinden elde edilir.  alkolsüz esanslar  koku maddesi bakımından zengin olan portakal, limon, bergamot gibi bitkilere uygulanır.

      Bitkinin kokulu bölümünün alkolle karıştırılıp damıtılması yöntemi, günümüzde yerini su buharıyla sürükleme yöntemine bırakmıştır. Bu yöntemde damıtma, düşük basınçta aşağılanan su buharıyla gerçekleşir. Eğer esans, üste çıkmamış ya da dibe çökmemişse yine uçucu bir madde kullanılır.  Yapay esanslar ise, taşkömürü katranının damıtılmasıyla hazırlanır. Ayrıca misk keçisi, misk kedisi, amber balığı, kunduz gibi hayvanlardan da esans çıkarılır. Anason, Nane gibi esans tatları, limon, bergamot gibileri koku verici özellikleri için kullanılır. Karanfil, Okaliptüs gibi esanslar da antiseptik özellikleri bulunduğundan, eczacılıkta kullanılır. Esanslar koku açısından ve kalıcılık olarak oldukça zengindir. Esansların birçok çeşidini bulabiliriz. http://www.ihvan.com.tr/esans-ve-koku-cesitleri adresinden esans ve çeşitleri bularak, sipariş verebilirsiniz.