Alışveriş Hacı Malzemeleri

By | 21 Mart 2015

alışveriş-hacı-malzemeleri-Hac ibadeti gerçekleştirildiğinde sadece farz sevabı değil aynı zamanda hediyeleşmenin sünnet olmasından dolayı sünnete uyma sevabı da kazandıran önemli bir ibadettir.

Hac yolculuğu öncesi hacı adayları bol bol alış veriş yaparlar. Alışveriş hacı malzemeleri alma ile başlar. Hacı malzemelerinin başında hac kıyafetleri, ayakkabıları, giysileri, hacca özel sabunlar, şampuanlar, para keseleri, terlikleri, tavaf patikleri, fermuarlı atletler, takkeler, güneş gözlükleri, eşofmalar, pijama takımları, içi çamaşırları, örtüler, şallar, yemeniler, çoraplar, ihramlar, feraceler gibi kişisel kullanılacak ürünlerle başlar.alışveriş-hacı-malzemeleri

Alışveriş hacı malzemelerinin ikinci kısmı ise hediyelik hac malzemeleridir. Bunlarda hacıların çevresinde ki kişilere aldıkları hediyelerdir. Hacıların en çok hediye dağıttıkları ürünler ise; takke, tesbih, şal, seccade, örtü, kına, yemeni, sürme, yüzük, künye, inci takımları, kolye, küpe, bilezik, oyuncak, çanta, ferace, esans, koku, misk, zemzem takımı, saat, hurma ve zemzem suyudur.

Alışveriş hacı malzemelerini isterlerse hacılar bulundukları şehirden yani yurdumuzdan isterlerse de hacdan yani Mekke ve Medine şehirlerinden yapmaktadırlar. Bazende çok yakınlarına hacdan hediye getirip diğer dost ve akrabalarına yurt içinden hediye alış verişi yapmaktadırlar.

Alışveriş hacı malzemeleri illa da mecbur alınacak ya da dağıtılacak diye bir zorunluluk yoktur. Hediyeleşmek tamamen toplumumuza ait müslümanlar arasında sevgi ve saygıyı arttıran bağları kuvvetlendiren çok güzel bir gelenektir. Her hacı kendi bütçesi dahilin de Alışveriş hacı malzemeleri almaktadır.

Alışveriş hacı malzemeleri seçiminiz www.ihvan.com.tr online alış veriş mağazasından keyifli bir şekilde yapabilirsiniz.