Bayanlar İçin Umre Kıyafetleri

By | 26 Eylül 2014

bayanlariçinumrekıyafetleriUmre islamın temel şartlarından olan hac ibadetinin haccın yapılması gereken zilhicce ayı dışında yapılmasıdır denebilir. Umre ibadetine başlamadan önce giyilmesi gereken kıyafetler ihrama girmek olarak bilinir ancak ihram kıyafetleri, erkekler için, bayanlar için umre kıyafetleri farklılık göstermektedir. Öncelikle umre yapacak olan kişi, ihram hazırlıklarını yapar.

bayanlar için umre kıyafetleri renk ve model şartı olmaksızın, el ve yüzleri dışında bedenlerinin tamamını vücut hatlarını belirtmeyecek şekilde örten ve ziynet görüntüsü içermeyen elbiselerini giyerler. Başörtüsü ve ayakkabı giyerler. bayanlar için umre kıyafetleri giyildikten sonra iki rekât ihram namazı kılınır. Sonra, “Lebbeyk Allahümme lebbeyk. Lebbeyk lâ şerîke leke lebbeyk. İnne’l-hamde ve’n-ni’mete leke ve’l-mülk. Lâ şerîke lek.” diyerek telbiye getirilir.

bayanlar için umre kıyafeti dışında İhram halinde saat, gözlük, kulaklık, kemer kullanılabilir bayanlar için umre kıyafetleri  giydikleri süs olma niteliği taşımayan sade ve mümkünse renksiz elbise ve ayakkabılarla ihrama girerler Dileyen hac yada umre kıyafetlerini sini ürün satışı yapan yerlerden temin edebildiği gibi dileyen dükkanları dolaşmadan internet üzerinden de hac yada umre için ihtiyaçlarını sipariş verebilmektedir. http://www.ihvan.com/ adresinden de hac ve umre malzemelerine ulaşarak, sipariş verebilirsiniz.