Kalp Hastalıklarının Sebepleri Nelerdir ?

By | 26 Şubat 2015

Kalp Hastalıklarının Sebepleri Nelerdir ?Kalp Hastalıklarının Sebepleri Nelerdir ?

Sağlık Bakanlığı’nın raporuna göre, kalp damar hastalıkları, dünyada her yıl yaklaşık 17 milyon, Türkiye’de 130 bin kişinin ölümüne yol açmaktadır. En sık görünen kalp rahatsızlığı, atheroskleroz yani koroner arter daralma­sıdır. Atherosklerozun en sık gözlenen nedeni ise margarin, ayçiçek yağı mısıryağı gibi hidrojenize yağlar sebebiyle oluşan yağ birikintileridir. Yağ birikintileri atherosklerozun en erken belirtisidir ve herhangi bir yaşta, hat­ta mamayla beslenen 2 yaş altı çocuklarda dahi görülür. (“Havale” bölümü­ne bakınız.) Hidrojenize yağların metabolik atıklarının sertleşmesi ve plastikleşmesi sonucunda fibröz plaklar oluşur. Fibröz plak, atherosklerozun lezyonudur, damar dokularının lokal olarak esnekliğini kaybetmesi ve sert­leşmesidir. Damar dokularını yıkıma ve değişime uğratan çamaşır suyu, yağ çözücü, lavabo açıcı, leke çıkarıcı, deterjan gibi kimyasal maddelerdir.

Damarda %50 ya da daha fazla oranda bir tıkanma olursa, fibröz plak kan akımına karşı bir direnç meydana getirir ve kalp kasında beslenme yet­mezliği ortaya çıkar. Damarlarda tıkanma ve dokularda beslenme yetmez­liği devam ettikçe kalp dokularında zayıflama ve incelme meydana gelir. Tok karna ağır çalışma, aşırı antreman ve nefes kontrolü ile ağır egzersiz­ler veya tok karna nefes kontrolüyle Kuran-ı Kerim okumanın etkisiyle, plak içinde veya yıpranan dokularda kanama ya da anevrizma (damar şiş­mesi), sonra da enfarktüs ortaya çıkabilir.

“Toksik hepatit” bölümünde anlatıldığı gibi atıkların karaciğerde birikmesi ile toksik hepatit ortaya çıkar ve karaciğer, kanı yeterince temizleyemez hale gelir. (“Toksik Hepatit” bölümüne bakınız.) Toksinlerle ağırlaşan, kolesterol düzeyi yükselen kan, zaman içinde kalp damarlarında tıkanıklık oluşturmaya başlar. Bu devam ettiği sürece kalp kası sertleşir ve kuvvet kaybeder. Dokulara ve akciğerlere kan pompalamada zorlanan kalp kası genişler, kalp yetmezliği ortaya çıkar.

Öneriler

Kalp hastalıklarında da diğer hastalıklarda olduğu gibi beslenmeyi dü­zeltmek ve yemekleri azaltmakla başlanır. İyileşinceye kadar zeytinyağı dışında başka yağ kullanmamak,- bağırsakların çalışmasını sağlamak,- karaci­ğeri, böbrekleri, kanı ve damarları temizlemek,- haftada 3-4 kez en az ya­rım saat tempolu yürüyüş ve ölçülü spor yapmak,- oruç ile kilo vermek ve kiloyu kontrol altında tutmak gerekir.

Beslenme programı

  • Sabah, saat 7-8’de ballı sarımsaklı ilaç,- acıkınca 2-3 limon suyu + 200 gr. su (veya 250 gr greyfurt suyu) + 50 gr taze zencefil suyu karışımı içilir, 1 kahve kaşığı çörekotu yağı içilir, 3-5 diş sarımsak çatlatılarak yutulur.
  • 2saat sonra 7-9 hurmanın içine çörekotu konur, zeytinyağa batırılarak sarımsakla yenir. Alıç çayı içilir.
  • Öğlen (saat 13.00-14.00) salata veya yoğurt ile 1 çeşit yemek yenir. Yemekle beraber veya yemekten sonra 1 – 3 diş sarımsak yutulur. Sa­rımsak yerine çiğ soğan da yenebilir.
  • Akşam (saat 19.00-20.00) 1-3 diş sarımsak yutulur ve taze veya kuru incir, üzüm, kayısı ya da mevsim meyvesi yenir. Taze kırılmış fındık, fıstık veya ceviz yenebilir. Alıç çayı içilir.
  • Uykudan önce 30 gr. sarımsaklı zeytinyağı + 30 gr. limon suyu içilir.
  • 4 hafta boyunca bu beslenme programına devam edilir.
  • Bu 4 hafta boyunca her Pazartesi açlık yapılır.
  • Her Perşembe, gün boyu limon suyu + su karışımı, kırmızı pancar + havuç suyu + ıspanak, semizotu suyu, kereviz yaprağı veya maydonoz suyu karışımıyla dönüşümlü olarak istenilen miktarda içilir, başka hiç­bir şey yenmez.
  • Bu 4 hafta bittikten sonra 3 gün açlık yapılır ve 4. gün karaciğer temiz­lemesine geçilir.
  • Bir hafta sonra kireç temizlemesi, bir hafta sonra da böbrek temizleme­si yapılır.

Temizlemeler ortalama 8-9 hafta sürer. Bu süreçte her Pazartesi bir gün (36 saatlik) oruç tutmalı, hiç bırakılmamalı, hicri ayın ikinci yarısı her oruç günü hacamat yaptırarak tarama hacamatlar tamamlanmalıdır. Kilo proble­mi olanlar bu süre içerisinde yaklaşık 9-12 kilo verirler. Normal kiloya gelmeden kalp hastalıklarından kurtulmak ve korunmak çok zordur.

İlkbahar veya sonbaharda programa başlandıysa, hacamatlardan değil, sülük tedavisinden başlamak gerekir. Kürek kemikleri arasına 11 sülük kapatılır ve vakumlanır.

Bu tedavi titizlikle uygulanırsa 5. haftadan itibaren kalpte kan dolaşımı

düzelir, insan kendini genç ve kuvvetli hisseder. Ancak hastanın, eski du­rumuna dönmemesi için, tedaviyi bırakmaması, tamamlaması gerekir.

Ballı sarımsaklı karışımın hazırlanması

  • 10 limon suyu + tahta havanda dövülmüş 10 baş sarmısak + 1 kilo ha­lis bal karıştırılarak cam kavanoza konur.
  • Ağzı 3 kat bezle kapatılır, ka­ranlık ve serin bir yerde 7 gün bekletilir.
  • 7 gün sonra süzülür ve kapa­ğı kapatılarak buzdolabına konur.
  • Hazırlanan karışımdan birer çay ka­şığı halinde günde 1 yemek kaşığı alınır, hemen yutulmayarak, ağızda dolandıra dolandıra eritilir.
  • İlacın bu şekilde tüketilmesi önemlidir, çünkü kılcal damarlar vasıtasıyla kalbe ve beyne gitmesi sağlanmış olur.
  • Açlık günleri hariç her gün aynı saatte aç karna içerek bitirilir Kalp damarlarını, beyin damarlarını ve diğer damarları temizleyerek açan ve kalbi kuvvetlendiren mükemmel bir ilaçtır.
  • Sağlığı korumak ve sağlık kazanmak için senede bir herkes kullanabilir.

Devamlı kullanılabilecek bitkiler

  • Kalbi kuvvetlendiren karanfil iki şekilde kullanılabilir: Günde 11-15 tane karanfil çiğneyerek yutulur. Veya bir çorba kaşığı karanfil bir su bardağı soğuk suyla kaynayana kadar ısıtılır, 8-10 saat demlendikten sonra süzülür. Günde 3 defa birer yudum alınır ağızda dolandırıp yu­tulur.
  •  Her gün eşit miktarlarda nane ve tarçın karışımından 1 kahve kaşığı 1 su bardağı suda demlenerek içilir. 1-2 hafta devam edilir. Sonra ballı sarımsaklı ilaç kullanılır.
  • Kanı sulandırma, kalp kaslarını güçlendirme ve kalp damarlarını temiz­leme özelliği olan limon, greyfurt, nar, elma veya bu meyvelerin özsuları kullanılır. Meyve sularına reyhan ve/veya nane katılabilir.
  • Taze oğulotu (melissa) çiğnemek, oğulotu çayı içmek, kuru oğulotunu suyla yutmak kalbi kuvvetlendirir, kalp çarpıntısı ve nefes darlığını gi­derir.

Her tür kalp rahatsızlığında kullanılabilen en önemli bitkilerden biri de alıçtır. 1 tatlı kaşığı ezilmiş yaprak-çiçek tozunu hergün suyla yut­mak veya 1 tatlı kaşığı yaprak-çiçek karışımını 1 bardak kaynar suyla demleyerek içmek ve her gün bir avuç alıç meyvesi yemek, ve 1-2 yıl boyunca hiç ara vermeden kullanmak, çok iyi sonuç verir.

Bunları kullanmakla beraber 5 gün arayla f 1 defa 2 günlük açlık, 5. ve 11. açlıktan sonra karaciğer temizlemesi yapılır, sonra 4-7 gün arayla 7 de­fa 3 günlük açlık yapılır. Son açlıktan sonra karaciğer temizlemesi yapılır Kalp krizi geçirenler ve kalp damarlarında tıkanıklık olanlar 3 günlük açlık­lardan sonra mutlaka 3 ay arayla 2-3 defa 10 günlük açlık yapmalıdırlar.

Önemli noktalar

  •  Bir öğünde 200-250 gr.’dan fazla yememek gerekir. Yemeğin miktarı fazlalaşınca, kalbin işi de ağırlaşır ve bu miktarı hazmedebilmek için 2- 4 kat güç harcar.
  •  Yemek olarak çiğ meyve, bilhassa üzüm, incir, elma, limon, greyfurt ve mevsim salatası (her türlü yeşillik, kırmızı pancar, havuç, brokoli, se­mizotu) karpuz, bal, badem, ceviz, sebze yemekleri, kabuklu yulaf ve arpa suyu, pirinç, haftada 1-3 defa kan grubuna uygun et, 2-3 defa ba­lık, 1-2 defa taze yumurta, sızma zeytinyağı, ceviz yağı ekmekle yene­bilir. Tuz olarak, günde 1,5-2 gr. kaya tuzu kullanılabilir. Süt ürünle­rinden en iyisi yoğurttur. Kan grubu “A”, “B” ve “AB” olanlar yoğurdu her gün, beyaz tuzsuz peyniri ise haftada 3-4 defa yiyebilirler. Kan grubu “O” olanlar haftada 1-3 defa yoğurt ya da kefir yiyebilirler.
  •  Kabızlık ve gazdan sakınmak gerekir. Çünkü şişen ve ağırlaşan bağır­saklar diyaframı hareketsiz bırakır, nefes alıp verme ağırlaşır, buna bağlı olarak diyafram akciğerlerle birlikte kalbi sıkıştırır.
  •  Ağır yük kaldırmamak, yüksek merdivenlerden ve yokuşlardan kaçın­mak gerekir.
  •  Konserveler ve her tür hazır yiyecek, hazır meyve suları ve her tür hazır içecek, iyotlu rafine olunmuş tuz, yapay tuz, İtalyan buğdayı (tip 405- 550) ve ürünleri, margarin, rafine edilmiş sıvı yağlar hiç kullanılmamalı­dır. Mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Siyah çay, kahve, çikolata kullanılmamalı ve sigara içilmemelidir.
  •  Parfüm, deodorant, vücut bakım ürünleri, diş macunu, deterjan ve ben­zeri maddeler kullanılmamalıdır.

Not: Doğuştan kalp hastası olanlar için de, 1-2 günlük açlıklar yapmak, beslenmeyi düzeltmek ve zararlılardan kaçınmak gerekir. Bu tedbirleri alanın kalp kapakçığı ve damar değiştirme, kalp nakli, kök hücre kullanma gibi dün­ya ve ahiret için tehlikeli hiçbir işleme ihtiyacı kalmayacaktır. Bu doğal teda­vi metodları Allah-ü Teala’nın emaneti olan bedenimizi ve canımızı korur.