Monthly Archives: Şubat 2015

Al Quran Digital

Kuran-ı Kerim’in aslı Allah’ı Teala tarafından korunduğu için kesinlikle değiştirilemez. Kuran’ın değiştirilememe özelliği hem Kuran’ın mucizelerinden biridir hem de kutsal kitap olmasının özelliklerindendir. Kuran’ın yazılış biçimi müslüman ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Al Quran Digital Kuranlarda bu tarz farklı yazılan Kuran-ı Kerim’ler arasında sayılmaktadır. Al Quran Digital Kuranları iki grupta inceleye biliriz. Bunlardan birincisi Al Quran… Read More »

Tecvidli Kuran Satın Al

Müslümanların kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerim‘in her müslümanın gerek evinde gerekse bulunduğu mekanda bir tanesi olması gerekmektedir. Kuran okumayı öğrenmeye başladığımız yaştan itibaren kendimize bir adet Kuran almamız şarttır. Kuran alırken bazı hususlara dikkat etmeliyiz. Bunlardan biriside Tecvid ile yazılmış Kuran’dır. Tecvid Kuran’ı Kerim’i tam manası ile okumamızı ve akıcı bir şekilde okumamızı sağlayan kurallar… Read More »

Bebek Mevlüt Süsleri

Çağımızda her ne yapılıyorsa yapılsın yada her ne giyiliyorsa giyilsin süslü olmasına dikkat edilmektedir. Özellikle bayanlar süslü olan her şeyi çok sevmektedirler. Aldıkları eşyanın ilk önce süslemelerine dikkat etmektedirler. Oturdukları evi ellerinden geldiğince süslemeye özen göstermektedirler. Süs hayatımızın her alanına kendini belli eder decede girmiş bulunmaktadır. Örneğin bebek mevlüt cemiyetleri eskiden sıradan kendi halinde sade… Read More »

www Korunmussir Com

Cübbeli Ahmet Hocanın bütün kitaplarından müslüman din kardeşlerimiz okudukça çok fayda görmektedirler. Gerek islam ilmihali şeklinde yazılmış kitapları gerek ehli sünnet üzerine yazılmış kitapları gerekse dua kitapları ve salavatı şerife kitapları her müslümanın okuması muhakkak tavsiye edilen nadide kitaplar arasında sayılabilmektedir. Cübbeli Ahmet Hocamız hiç durmadan müslüman din kardeşlerine fatdalı olmak için dini kitaplar ve… Read More »

Kuran Öğrenme Programı

Kuran öğrenme eskiden sadece cami hocalarına yaz kursları döneminde gidilerek yada mahalleden, komşulardan, aile büyüklerinden Kuran bilen kişilerden dersler alarak oluyordu. Tabi bu şekilde yapılan Kuran öğrenme işeminden ne kadar verim alınıyordu yada ne derece tam olarak Kuran okuma öğreniliyordu tartışılır. Yaşadığımız bu dönemde ise Kuran öğrenme konusuda teknolojinin ilerlemesi sayesinde farklı farklı metodlarla yapılabilmektedir.… Read More »

Akıllı Seccade Kanal 7

Akıllı seccade namaz kılmayı 7 den 70’e her müslümana en kolay şekilde namaz kılmayı öğretmek amacı ile tasarlanmış önemli bir seccade çeşididir. Akıllı seccade namaz kılmayı öğretmenin yanında namaz kılmayı kulaktan öğrenenlere tam manası ile namaz kılmayı ve eksikleri gidermeyide öğretir. Ayrıca Akıllı seccade yanında gönderilen kulaklık aparatları sayesinde Akıllı seccade kullanıcıları namaz kılmayı öğrenmenin… Read More »

2021 Yılı Kutlu Doğum Hediyeleri

2021 yılı Kutlu Doğum haftası için hazırlıklar neredeyse tamamlanmıştır. kısa bir süre kalan 2021 yılı Kutlu Doğum Haftası için özellikle kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarının hazırladıkları etkinlik programları hazırlıkları tam hızla devam etmektedir. 2021 yılı Kutlu Doğum haftası etkinliklerinin hazırlıklarının bir çok aşaması tam olarak tamamlanmıştır. Bu aşamalardan birincisi gerekli bütçeyi sağlamaktır.… Read More »

Sara Hastalığının Sebepleri Nelerdir ?

Sara Hastalığının Sebepleri Nelerdir ? Bedenin tüm faaliyetlerini beyinde bulunan milyarlarca hücre yönetir. Hücreler, elektrik ağı üzerinden düşük düzeyde elektrik akımı ile sürekli birbirlerine sinyal gönderirler. Sara hastalarında hücrelerden bazıları ola­ğanüstü yüksek boyutta enerji akımı üretir ve çevresindeki beyin bölgele­rini etkileyerek, hastanın farklı tiplerde epilepsi nöbeti geçirmesine yol açar. Epilepsi nöbetleri, bebeklerde ortaya çıkan ateşli… Read More »

Nörolojinin Sebepleri Nelerdir ?

Nörolojinin Sebepleri Nelerdir ? 6 ay-5 yaş arası çocuklarda, ateş ile beraber ortaya çıkan nöbetlere ha­vale denir. Havale vakalarının büyük çoğunluğu, yüksek ateş sonrası hava­le ve ardından orta kulak iltihabı, kulak arkasında yara veya çıban, ya da bademciklerin şişmesi şeklinde seyreder. Havale, ateşlenmeden itibaren ilk 24 saat içinde görülür ve hastalık sürecinde 2-3 defa tekrarlayabilir.… Read More »

Baş Ağrısının Sebepleri Nelerdir ?

Baş Ağrısının Sebepleri Nelerdir ? ‘Veyl ve helak, cehennemin sıcak suyu başlarına dökülecek kimseler içindir. Zira dünyada baş ağrısına sabredememişlerdir”(Hadis-i Şerif) Beynin iç dokusunda ağrı algılayıcıları olmadığı için beyinde ağrı ol­maz. Baş ağrısı dahil bütün ağrılar, aslında vücudun bağışıklık sistemine gönderdiği birer rapordur. Bu raporda ağrıyan bölgedeki zararın ezilme, kanama, kimyasal madde zehirlenmesi gibi sebebi,… Read More »