Rahim Düşüklüğü Ve Kayması

By | 21 Temmuz 2014

pardesu

Rahim KanseriRahim Düşüklüğü Ve Kayması
Bazı kadınlar sırt ağrılarından şikâyet ederek bunun sebebini rahim kaymasına bağlarlar. Oysa bu durum pek seyrek olur. Eğer barsaklarda, rahimin arka boşluğunda şişmeler başlarsa bu olay görülür.
Rahim, birçok kadınlarda normal dışı bir durum alır. Ancak bu kaymalar seyrek olarak rahatsızlıklara yol açar. Genel olarak rahimdeki çatlaklar döllenmeye bile engel olabilecek bir durum değildir. Eğer rahatsızlıklara yol açabilecek durumda ise, bu kaymanın düzeltilmesi elbette gereklidir.
Her durumda kadının sırt ağrıları, ayakların ve bel kemiğinin biçimsizliğine ya da romatizma olaylarına, rahim kaymalarına dayanır. Rahim Düşüklüğü Ve Kayması Bu yüzden nedenlerin kesin olarak anlaşılabilmesi için bir uzman doktora muayene olmak gerekir.
Rahim kaymasına, bir sarkma ya da içeri çekilme de denilir. Rahim sarkması derecesine göre tedavi edilir; söz gelişi bu rahimin önce kubbe gibi çıkışı şeklinde olursa, bir tedavi gerektirir.
Rahmin sarkması yahut da rahim ağzının dışarı doğru çıkışı, küçük leğen kaslarının bozulmasından ilerj gelir. Bütün rahatsızlıkların da bundan doğduğu kendiliğinden anlaşılmaktadır.
Genel olarak bu olaylar, bağ kaslarının zayıflığından (rahim gövdesini yatağında normal yerinde tutan, hareketlerini yöneten dokuların kasları), fazla doğumlardan, ağır isler görmeden, daha bunlar gibi küçük leğen kaslarının birbirinden çözülmesi sonunda rahimin yukardan aşağı doğru açık bulunan ağza kaymasından ileri gelmektedir.
Bir rahim düşüklüğünden ise, ancak rahim sarkmasında olduğu gibi uterus’un ağzına doğru kayma varsa söz edilebilir. Rahim Düşüklüğü Ve Kayması  Bir takım rahatsızlıkların gerçek nedeni de, karın boşluğunda bulunan denge organının bozulmasıdır. Kadınlar çoğunlukla bir basınç altında ezilir gibi olduklarından barsak ağrılarından, idrak yapmanın imkânsızlığından, özellikle gebeliklerde ekşimelerden, öksürük ve mide kanamalarından şikâyet ederler. Bunların iki tedavi yolu vardır. Birinde bir halka alınıp, bunun bir bölümü ile gevşemiş durumda bulunan rallimin ön bölümü yukarı, eski yerine kalkıncaya dek iyice gerilir; bu, ancak çok ilerlemiş durumlarda yapılması düşünülen bir iştir. Rahimin ön bölümü küçük leğen yatağı, plâstik bir ameliyatla gerçek, anotomik yerine getirilir.
Bu müdahale ufak ve basit olup, karın boşluğu açılmadan yapılır. Fakat bu ancak yeni bir doğum istenmiyorsa yapılır; çünkü ameliyattan sonra doğum, yeniden sarkmaya yol açar.