Kuranı Kerim Oku Türkçe

By | 1 Ağustos 2019

kurani-kerim-oku-turkceKuran-ı Kerim Allah katından bizlere Arapça dili ile indirilmiştir. Kuran-ı Kerim’i en doğru okuma dili de Arapça’dır. Arapça dili diğer dillerden telaffuz bakımından biraz farklıdır. Arapça harflerin birbirlerine ses olarak benzer olanları mevcuttur. Bu harfleri birbirlerinden ayıran tek özellik ise harflerin okunuşu yani ağızdan çıkış yerleridir. Bu şekilde harflere yüklenen anlamlarda değişmektedir. 

Arapça dil bilgiside diğer dillere göre değişiklik göstermektedir. Arapça dilbilgisi başlı başına bir ilim dalıdır. İsmi de tecviddir. Tecvidli olarak Arapça okumak okuduğunun anlaşılması, doğru telaffuz ve tam manasıyla okunması açısından çok önemlidir.

Bu durumlar göze alındığında Kuran-ı Kerim okumak için Arapça öğrenilmesinin gerekliliğide ortaya çıkmaktadır. Kuranı Kerim Oku Türkçe oku diye bazı kişler fetva verseler de Türkçe olarak okunan Kuran-ı Kerim’in anlamının değişebileceği alimler tarafından belirtilmiştir. Çünkü Kuranı Kerim Oku Türkçe okunduğu Türkçe’ye çevrildiği zaman telaffuzu farklı olan Arapça bazı harfler ve bu harflerden oluşan kelimeler tam olarak çevrilemez. Böyle olunca da anlamlar değişir. Anlamı değişen Kuran-ı Kerim’i dinimiz asla kabul etmez. Kuranı Kerim Oku Türkçe‘de olsa olur diyenler bu durumu iyice incelemeli ona göre Arapça’dan Kuran okumaya gayret etmelidirler. Çünkü Kuran-ı Kerim son ilahi kitaptır, okunması çok sevaptır, Kuran okuyup sevap kazanayıp derken manası değişmiş Türkçe’sinden Kuran okuyupta daha çok harama yönelmemeye dikkat etmeliyiz.

Her işin olduğu gibi her ibadetinde bir zorluğu vardır. Kura-ı Kerim ile amel etmek isteyenler Arapça öğrenmeye gayret gösterip Kuran-ı Kerim’i indirildiği dili ile okumaya dikkat etmelidirler.