Kabir Ziyareti Namazı

By | 8 Nisan 2015

kabir-ziyareti-namazi    Kabir ziyareti namazı iki türlüdür. Birincisi; meyyit (ölü) öldüğü gün, henüz gece olmadan meyyitin velisi, bir miktar sadaka verip sonra kabri ziyarete gider, Kur’an-ı Kerim okur, ölüyü garipsetmez. Eğer sadaka vermeye kadir olmazsa bunun yerine iki rekat namaz kılar ve “Ey Allah’ım! Bu namazın sevabını o ölüye hibe eyledim. Kabul edip hepimize rahmet eyle” diye dua eder.

Kılacağı namazın her rekatında bir FATİHA SURESİ, bir AYETEL KÜRSİ ile on kere TEKASÜR SURESİ’ni okur. Allahü
Teâlâ (Celle Celâlühü), o ölünün kabrini nurla doldurur, kendisine nihayetsiz sevaplar ve şefaatler verir.

İkincisi ise şudur: Bir kimse bir kabri ziyaret etmeyi dilerse önce iki rekat namaz kılar. Bu namazın her rekatında bir FATİHA SURESİ, bir AYETEL KÜRSİ ile üç İHLAS SURESİ okur. Namazı bitirince de sevabını ölülerden kime dilerse bağışlar. Sonra sükût üzere yürüyüp kabristana girer. Kabirlerin yanına vardığı zaman şöyle selam verir:

(Esselamü aleyküm ya ehleddiyari minel müslimine rahimallahül müstakdimine minküm velmüste’hirine minna. Entüm lena selefün ve nehnu leküm tebeun ve inna inşaallahü biküm lahükun.)

“Selam sîzlerin üzerine olsun ey Müslüman ev sahipleri. Allah’ın (Celle Celâlühü) rahmeti sizden öncekilerin ve siz den sonrakilerin üzerine olsun. Siz bize selef oldunuz, biz de size halef olduk. Biz size bağlıyız ve inşaallah size katilı rız.”
Bundan sonra Yasin Suresi’ni veya bildiği başka bir su reyi okumalıdır.