Eve Gelirken Okunacak Zikirler

By | 30 Temmuz 2014

zikir-dua“Hamd-u sena sadece Allah’a, salat ve selam da ardından peygamber gelmeyecek olan yüce Peygamber’e  sallallâhu aleyhi vesellem olsun.”

Taşlanarak Allah’ın huzurundan kovulan şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım. (Allah, O’ndan başka ibadet edilecek kimse yoktur. O Hayy’dır, Kayyum’dur, kendisine ne uyku, ne uyuklama gelir. Göklerde ve yerde- kilerin hepsi O’nundur. izni olmadan O’nun katında kim şefaat edebilir?
O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. Onun bildirdiklerinin dı-şında insanlar O’nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler. Onun Kürsüsü gökleri ve yeri içine alacak şekilde kaplamıştır. Onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez. O yücedir, azamet sahibidir.

Bismillahirrahmanirrahim. “De ki: O Allah birdir. Allah Samed’dir (O hiçbir şeye muhtaç değil, ama her şey O’na muhtaçtır). O doğmamış ve doğurmamıştır. O’nun hiçbir dengi yoktur.

Bismillahirrahmanirrahim. “De ki: Yarattığı şeylerin şerrinden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden, düğümlere üfürüp büyü yapan üfürükçünün şerrinden ve kıskandığı vakit kıskanç kişinin şerrinden, sabahın Rabbine sığınırım.

 

Bismillahirrahmanir rahim. “De ki: İnsanların kalplerine vesvese sokan, pusuya çekilen cin ve insan (şeytanı)nın şerrinden, insanların Rabbine, insanların Melikine (Hakimine), insanların İlahına sığınırım.