Saç, Kıl ve Tırnak Hastalıklarının Sebepleri Nelerdir ?

By | 27 Şubat 2015

Saç, Kıl ve Tırnak Hastalıklarının Sebepleri Nelerdir ?Saç, Kıl ve Tırnak Hastalıklarının Sebepleri Nelerdir ?

Kıllar, saçlar, sakallar ve tırnaklar hayat boyunca büyür, cesetten ayrıldıktan sonra çürümez, ölümden sonra da bir müddet uzamaya devam eder.

Metabolik atıklardan yağlar, toksinler ve tuzlar kıl soğancıkları vasıtasıyla dışarı atılmaktadır. Bundan dolayı, kıllar ve tüyler metabolizma atıklarından temizlenmede böbrekten sonraki en önemli yere sahiptir. Hücre öldürücü kemoterapi ilaçlarının seyreltilmiş hali olan tüy dökücü kremler metabolizmayı bozarak atıkların dışarı atılmasını engeller.

Peygamberimiz (s.a.v.)’in buyurduğuna göre, “İnsan ölürken, ruh her kıl dibinden ayrılır.” (Kıl kökleri lazerli epilasyonla tahrip edildikten sonra ruh bedenden nasıl ayrılacak?)

Deri içinde, kıl diplerinde yağ kesecikleri yer alır. Feromonlar sosyal davranışları, üreme hormonlarının salınımı, gebelik, annelik, ergenlik veya yaşlanma gibi fizyolojik süreçleri kontrol eder. Eşler arasındaki ruhî uyumu sağlar, birçok hormonun üretimini tetikleyerek, metabolizma ve gelişmeyi aktive eder ve yönlendirir. Feromonlar en aktif olarak, cinsel ilişki sırasında, herhangi bir duygu doruğa çıktığında ve ölüm anında (can bedenden ayrılırken) salınır.

Peygamber Efendimiz “Cinsel ilişkiden sonra guslediniz, su her kıl dib­ine ulaşsın, çünkü şehvet maddesi her kıl dibinden çıkar.” buyurur. (Rekombinant DNA ürünü cinsel feromonlar, parfüm, şampuan, sıvı sabun vs. ile vücuda sürülünce,, doğal feromon üretimine, abdest ve gusle ne olacak?)

Saçlar beynin genel durumunu gösterir. Büyüklerimize göre beyni sağ­lıklı, kuvvetli ve akıllı olanların saçları çocuklukta sarışın, ergenlikte kızı­lımsı, gençlikte kahverengi veya siyahtır. Düz veya kıvırcık değil, dalgalı­dır, çok sık veya seyrek değil, orta sıklıktadır. Yaş ilerledikçe saçlar seyrek­leşir ve beyazlaşır. Sağlıklı insanın saçı her yaşta çabuk uzar. Büyükler “Saç sefadan, tırnak cefadan büyür” demiştir. Saçlar, erkeklerde akıl ve enerji, kadınlarda kadınlık sıfatlarını, şefkat ve merhamet durumunu gösterir.

Saçların kimyasal terkibinde kadmiyum ve selenyum vardır. (Nanoteknolojide kullanılan ana maddeler.)

Peygamberimiz şu 4 şeyin toprağa gömülmesini emretmiştir: Saç, tırnak, kan, bebeğin eşi ve göbeği. Eskiden Müslümanlar bu emri yerine getirir, kesilen tırnaklar ve tararken dökülen saçların her bir telini toplayıp toprağa gömerdi. Çünkü saç ve tırnak vasıtasıyla büyü yapılabileceğinin farkındaydılar. Bugün bu bilgiler unutulmuştur, saç ve kan örnekleri analiz teşhis bahanesiyle, dünya laboratuarlarına rahatça gönderilmektedir.

Saçların sağlığı karaciğer, safra kesesi, kalp, akciğerler, yumurtalıklar, bağırsaklar, böbrekler ve idrar yollarının sağlığına bağlıdır. Karaciğer ve safra kesesi sağlıklı değilse, başın yan taraflarında saç dökülmesi başlar. Böbrek veya kalp zayıfsa, baş ortasındaki saçlar seyrekleşir ve zayıflar. Ak­ciğerler hasta ise saçlar kuru ve cansız olur. Yumurtalıklar rahatsızsa, saç Uçlarında kırılma ve çatallaşma meydana gelir.