Toz Sürme Nasıl Kullanılır ?

By | 27 Ekim 2014

toz-surme-nasıl-kullanılır-Sürmenin dinimiz açısından süs olduğu için değil de sünnet olduğu için kullanılması gerekir. Sürme çekmenin göze faydaları yüzyıllar öncesinden  Peygamber Efendimiz (sav) tarafından bildirilmiştir. Günümüzde de yapılan araştırmalar sonucu sürmenin göze faydalı olduğu açıklanmıştır.

Peygamber Efendimizin (sav) de  kullanığı sürme Ismid taşından elde edilen toz sürmedir. Ismid sürmenin yanında günümüzde likid ve kalem sürmelerde bulunmaktadır ama faydalı olan ve bize tavsiye edilen ısmıd taşından elde edilen toz sürmedir.

toz-surme-nasıl-kullanılırToz sürme nasıl kullanılır ?

Peygamber Efendimiz (sav) sürmeyi genellikle gece yatmadan önce sürüp öyle yatarmış bu şekilde gece sürüpte kullanılabileceği gibi günün herhangi bir zamanın da kullanmanında bir sakıncası yoktur sürmeyi.

Toz sürme nasıl kullanılır, toz sürmenin iki parçadan oluşan kendine özel bir şişesi vardır. Şişenin gövdesini oluşturan alt kısma toz sürme koyulur.  Sürmeyi sürmeye yarayan ucun olduğu üst kısım aynı zamanda şişenin kapağı yerinede geçmektedir.

Sürme çekmek için üst kısımda ki ucu toz sürmeye batırırız daha sonra iki göz kapağının arasına bu ucu tutar ve gözlerimizi kapatırız. Göz dibinden gözün dış kısmına doğru sürmeyi bir kerede çekeriz. Böylece sürmemiz sürülmüş olur. Toz sürme nasıl kullanılır sorumuzun en doğru cevabı bu şekildedir. Sürme çekerken dikkat etmemiz gereken husus sürmeyi sürerken elimizi titretmemeliyiz ve sürmeyi yamuk çekerek taşırmamalıyız. Çünkü özellikle doğal toz sürmenin silinmesi çok zordur ve gözde kötü bir görüntü oluşmasına sebep olmaktadır.