Mevlüt Şekerleri

By | 20 Ocak 2015

mevlüt-şekerleriMevlüt Şekerleri toplumumuzda bilinen en eski geleneksel hediyeliklerden biridir. Mevlüt Şekerleri mevlüt cemiyetinden sonra gelen misafirlere muhakkak dağıtılan talı bir gelenektir. Her mevlüde ayrı bir tasarımla Mevlüt Şekerleri hazırlanmaktadır. Vefat için ayrı sünnet için ayrı bebek lohusası içi ayrı Mevlüt Şekerleri hazırlanmaktadır.

mevlüt-şekerleri-Bu cemiyetler içinde en tatlı telaşlısı hiç şüphe yok ki bebek mevlütleridir. Bebek mevlütü için annelr çok dikkatli lşekilde planlar yaparlar. Çünkü aileye katılan küçük bebeğin ilk cemiyetinin mükkemmel olmasını isterler. Bebek mevlütünde annenin ve bebeğin ne giyeceği, gelen misafirlere yiyecek ikkramında neler hazırlanacağı, davetli listesi, kalabalığın ne kadar olacağı ve oturma düzeni gibi durumler en ince teferruatına kadar dşünülür. Bebek mevlütünün bazı olmazsa olmazları vardır. Bunlar; loğusa şerbeti, Mevlüt şekerleri ve bebek mevlüt hediyelikleridir. Lohusa şerbeti süslü özel küçük bardaklarla dağıtılır. Mevlüt şekerleri bebeğin cinsiyetine göre pembe veya mavi şık kutular içinde ve bebeğin isminin yazdığı etiket yapıştırılarak hazırlanır.  Bebek mevlüt hediyeliği, magnet, çerçeve, sabun gibi süslenmiş hediyelikler olabilir. Mevlüt şekerleri ile bebek mevlüt hediyeleri gelen misafirler için hem kalıcı hem de hoş bir hediyedir.

Bebek mevlüt hazırlıkları hem hoş hem de güzel bir telaştır. Bebek mevlüdü için mevlüt şekerlerini ,bebek hediyeliklerini ve aradığınız her şeyi uygun fiyat ve hızlı kargo ayrıcalığı ile www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edebilirsiniz.