Çocukların Bademcik Şişmesinin Sebepleri Nelerdir ?

By | 4 Mart 2015

Çocukların Bademcik Şişmesinin Sebepleri Nelerdir ?

Bademciklerin şişmesinin sebebi “Hastalıkların Başlaması ve İlerlemesi bölümünde anlatılmıştır. 3-15 yaş arası çocuklar anjine sık yakalanır. Anjin, 15-25 yaş arası daha az; 25 yaşından sonra ise çok seyrek görülür. Bunun anlamı şudur: Doğal beslenmeyen, karışık yiyen, ambalajlı hazır ürünler tü­keten 15 yaş altı çocukların bağışıklık sistemi zararlı maddeleri daha ilk adımda (bademciklerin şişmesiyle) en kısa yoldan uzaklaştırmak için bütün gücüyle çalışır. Bademcikler bağışıklık sisteminin giriş kapısıdır, kanı te­mizler, bağırsakları, karaciğeri, akciğerleri, kalbi ve eklemleri korur.

Ancak zararlı yiyecekler, her anjinde kullanılan ateş düşürücü ve antibi­yotikler bağışıklık sistemini zayıflatır ve bu evreden sonra bademcikler kendi fonksiyonunu yapamaz hale gelir. Böylece insan, ileriki yaşlarda an­jin değil, başka hastalıklarla karşı karşıya kalır. Anjinden kurtulmanın tek yolu, ilaçlarla müdahale etmeyerek normal seyrini tamamlamasına izin ver­mek, katkılı hazır ürünler, uzun ömürlü pastörize süt, margarin ve hidrojeize sıvı yağlar, karışık, beklemiş ve ısınmış yemek yemekten tamamen vazgeçmektir.

Bademcikler şişmeye başlayınca çocuğu 3 güne kadar aç bırakmak gere­kir. Çok isterse elma, limon, greyfurt, vişne veya taze sıkılmış meyve sula­rı suyla karıştırarak verilebilir. Çocuk ısrar etmezse 3 günden sonra da, meyve ve meyve suları ile yetinmek iyidir. Anne sütü alan çocuk hastala­nırsa, 1 -2 gün aç bırakarak suyla karıştırılmış limon veya greyfurt ya da bal şurubu verilebilir. Anne de kendi beslenmesini düzeltirse, anjin için sebep kalmaz.

Bademciklerin şişmesiyle birlikte koltuk altından ölçülen ateşin 39-39,5 dereceye kadar yükselmesi zaruridir. Ateşin daha fazla yükselmemesi için zeytinyağı ile lavman yapılır, soğuğa yakın ılık suyla yıkanıp yatırılır. Bu iş­lemlerden sonra ateş hemen 1,5-2 derece iner. Günde 2-3 defa, çocuğu yı­kamak gerekir. Çünkü terle, toksin atılır. Bu toksinlerin ciltteki gözenekle­ri tıkamasına engel olmak gerekir. Ççocuk 4-5 gün içinde iyileşir.

Bağırmak, ağlamak ve “ayın”, “ğayın” harfleri gibi sesler çıkarmak ba­demciklere masaj yaparak kan ve enerji dolaşımını hızlandırır, anjini önler ve iyileşmeyi kolaylaştırır.