Çocuklarda Kulak Ağrısının Sebepleri Nelerdir ?

By | 4 Mart 2015

Çocuklarda Kulak Ağrısının Sebepleri Nelerdir ?Çocuklarda Kulak Ağrısının Sebepleri Nelerdir ?

Beyin, metabolizma atıklarını ve toksik maddeleri kısmen saçlara gön­derir, kısmen kulak kirine dönüştürür, kısmen de geniz akıntısı ve gözyaşıyla dışarı atar. Geri kalan atıklar ise kulaklardan iltihap şeklinde dışarı atı­lır ya da sivilce, çıban veya yara şeklinde kulakların arkasına indirilir. Ço­cuğun beslenmesi sağlıklı değilse, bu besinler mide ve bağırsaklarda çürür. Dışkının kötü kokusu, çürümeye işarettir. Çürüyen besinlerle oluşan kalın­tılar kan yoluyla beyne gelir ve beyin damarlarında birikirse yüksek ateş, kulak ağrısı ve kulak iltihabına sebep olur. (“Havale” bölümüne bakınız.)

Öneriler

  •  Kulak üzerine ılık su torbası konur veya tuz tavada ısıtılır, temiz bir bez içine sarılarak kulak üzerine bastırılır. Yüksek ateş veya kulak akıntısı başlarsa bu işlemler yapılmaz.
  •  Çocuk hemen 2-3 gün aç bırakılır. Su verilebilir.

Aynı zamanda soğan suyu sıkılır, ılık kaşığa konarak ılıtılır ve akıntı devam ettiği sürece, hergün kulaklara üçer damla damlatılır. Akıntı kulak zarının yırtıldığına işarettir. Soğan suyu akıntıyı temizler. Akıntı kesilince, sarımsak suyu damlatılır. Sarımsak suyu acı verir, fakat yırtlan kulak zarının parçalarını birleştirerek kapatır. Kulağa damlatılan herşey mutlaka ılık olmalıdır çünkü kulak soğuğu sevmez.

@Ağrıyan kulağa 4-7 damla ılık çörekotu yağı damlatılır. Şakaklara, ku­lak arkasına ve ense köküne çörekotu yağı sürülür.

$Kulağa soğan suyu yerine ceviz yaprağı suyu da damlatılabilir. Soğan suyu ve ceviz yaprağı suyu kulak iltihabını kurutur.

Anne sütüyle beslenen çocuğun kulağı ağrırsa, anne kendi beslenmesi­ni düzeltmeli, çocuğu 1-2 gün aç bırakmalı, göğüsündeki sütü sağıp atmalı ve çocuğun kulağına soğan suyu damlatmalıdır.

Son bilimsel araştırmalar damar tıkanıklığının artık 2 yaşındaki çocuk­larda bile görüldüğünü tesbit etmiştir. Bize göre ateşlenen 2 yaş altı bebek­lerin de kan dolaşım sisteminde tıkanıklıklar vardır. Çünkü ateş, yalnızca, vücudunda atık birikintisi ve tıkanıklık olan bebeklerde yükselir. (“Havale” bölümüne bakınız.) Yetişkinlerin bile hazmedemediği yiyecekleri, bebek­lerin, yalnız anne sütüne uygun yaratılan sindirim sistemi hazmedemez. Hazmedilemeyen yiyeceklerin metabolik atıkları tıkanıklıklara ve kronik toksik hepatite neden olur. (“Kronik Toksik Hepatit” bölümüne bakınız.)