Çocuğunuzu Temiz Olmaya Alıştırın

By | 15 Nisan 2015

cocugunuzu-temiz-olmaya-alistirin    İslâm dini temizliğe büyük bir önem vermiş ve temizliği îmânın belirtilerinden saymıştır. Bedenin, namaz kılınacak yerin, iş veya ikamet yerinin, çevrenin, hatta insanların dinlenmek için oturdukları ağaç gölgesi ve benzeri piknik yerlerinin temiz tutulmasıyla ilgili emir ve tavsiyeleri sünnette bulmak mümkündür. Beden temizliği ile ilgili olmak üzere de, fıtrattan gelen ve geçmiş peygamberlerin de uyguladığı bazı temizlik noktalarına dikkat çekilmiştir. Tırnakların kesilmesi, koltuk altı ve kasık kıllarının temizlenmesi, bıyıkların uzun kısımlarının kesilmesi, sünnet olmak ve özel likle dişlerin temiz tutulması bunlar arasında sayılabilir.
Geçmiş peygamberlerin dört sünneti arasında da diş temizliğine yeı verilir. “Dört şey geçmiş peygamberlerin sünnetlerindendir. Hayâ duygusu, kokulanmak, diş temizliği ve nikâh.”
Müslümanların temiz olmaları gerektiğine göre, çocukları da temiz olmalıdır.
Yüce Allah temizlik konusunda şöyle buyuruyor:

“Ey Âdemoğulları! Her mescide güze! elbiselerinizi giyinerek gidin; yiyin için fakat israf etmeyin, çünkü Allah müsrifleri sevmez. De ki: Allah’ın kulları için yarattığı süsü ve temiz rızıkları kim haram kıldı? De ki: Onlar, dünya hayâtında, özellikle kıyamet gününde müminlerindir. İşte bilen bir topluluk için âyetleri böyle açıklıyoruz.“
“Elbiseni de (daima) temiz tut.