Cinsel Serbestliğin Sonuçları : Gerçek Aşkın Ölümü

By | 28 Nisan 2015

cinsel-serbestligin-sonuclari-gercek-askin-olumu   Cinsel içgüdü konusunda sınırların kaldırılması, şehveti daha da kötüleşerek önü alınmaz bir hırs haline sokmaktadır. Şehvetin sınırlandırılması ise daki aşk ve hayal gücünün açığa çıkmasını sağlar.
Cinsel içgüdü bedensel ve ruhsal açılardan olmak üzere bireyi, farklı boyutlarda etkiler. Cinsel içgüdü, bedensel yönden sınırlı olup istek ve ihtiyaçları kapsar. İki cinsin birbirine karşı besledikleri ruhsal yöneliş ve susamışlık ise farklı bir durumdur.
Gerçek aşk, kuvvetleri tek nokta etrafında toplayan, hayale ve birliğe bağlanma hissini güçlendiren derin, ince bir duygudur. Heves diye nitelendirilen durum ise hayali engelleyen, güçleri dağıtan, çeşitlilik isteyen bir duygu türüdür.Heves duygusunu tatmin edip doyurmak mümkün değildir. Tarihte yaşanan birçok örnek, ihtirasın, önü alınamayan bir duygu olduğunu gösteriyor. Bu tür susamışlık daha çok cinsel içgüdüye serbestlik tanınan, sınır konmayan yerlerde ortaya çıkar. Aşkın yerini ihtiras alır.