Toz Sürme Nasıl Sürülür ?

By | 3 Kasım 2014

Toz sürme bilinen en eski makyaj malzemelerinden biridir. Toz sürmenin kullanım tarihine bakılınca taş devri dediğimiz ilk insanlara kadar eskidir kullanımı. Tabi bu kadar uzun yıllardır kullanılan toz sürme zaman içinde gelişmiş ve geliştirilmiştir. Özellikle kozmetik sektörünün gelişmesiyle birlikte toz sürmeninde yeni modelleri bayanların hizmetine sunulmuştur.

toz-sürme-nasıl-sürülürİlk çağlarda kullanılan toz sürme doğal taştan elde edilen sürmedir. Şimdilerde ise kimyasal bazı işlemlerden geçen sürme çeşitleri piyasada bulunmaktadır. Peygamberimizin (sav) de kullandığı ve bu sebep düşünülerek kullanıldığı zaman sünnet olan sürme ise İsmid denen doğal taştan elde edilen toz sürmedir.

Toz sürme nasıl sürülür ?

Toz sürme kendine has iki parçadan oluşan şişelerde muhafaza edilmektedir. Bu şişenin alt kısmı toz sürmenin olduğu kısımdır. Üst kısmı sürme aparatının olduğu hem de kapak şeklinde kullanılan kısımdır.

Üst kısımdaki aparat alt kısımdaki toz sürmeye batırılır ve göz kapaklarının arasına yerleştirilir. Gözler kapatılır ve içten dışa yada dıştan içe doğru bir kerede sürme çekilir.

toz-sürme-nasıl-sürülür-

Toz sürme nasıl sürülür ve sürerken nelere dikkat edilmelidir ?

Toz sürmeyi sürerken göz kapaklarının temiz olmasına çapak vb… pisliklerin olmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca sürmeyi çekerken elin titrememesi ve bir kerede sürmenin çekilmesi gerekmektedir.

Toz sürme nasıl sürülür başka yolları varmıdır ?

Toz sürmeyi gül suyu, zeytin yağı yada su ile sulandırarak kullanmayı tercih edenlerde vardır. Toz halinde sürmesi zor gelenler bu şekilde sulandırarakta toz sürmeyi kullanabilirler.