Sigara İçen Annelerin Çocuğu Sakat ve Eksik Doğuyor

By | 22 Nisan 2015

sigara-icen-annelerin-cocugu-sakat-ve-eksik-doguyor   Doğumdan önceki 4 haftalık devrede, anne ve bebeğin birbirinin ayrılmaz iki parçası olduğunu kaydeden Doç. Dr. Alparslan Özyazıcı “İşte bu safhada annenin kullandığı ilaç, sigara, alkol, röntgen ışınlarına maruz kalması gibi faktörler doğmamış bebeğe zarar vermektedir. Özellikle sigaranın doğmamış çocuğa zaran büyüktür” dedi.
Son 30 yılda yapılan yüzlerce araştırmanın, sigara içen annelerin bebeklerinin, sigara içmeyen annelere oranla 200-250 gr. daha eksik doğduğunu gösterdiğini ifade eden Doç. Dr. Özyazıcı şunları söyledi: “Sigara içilmesi ile doğuştan ileri gelen bebek kusurları arasındaki ilişkiyi araştıran bazı geniş çalışmalar sigara içmenin doğuştan gelen kusurları artırdığını göstermiştir. Bebeğin özürlü doğma riski, günde 10’dan fazla sigara içenlerde % 10 iken, günde 30’dan fazla sigara içenlerde % 90’dır.
Sigara büyüklerde yaptığı tahribatın çok daha fazlasını henüz organları yeni yeni gelişmekte olan bebeklerde yapmaktadır. “