Namaz Öğretici

By | 3 Nisan 2015

namaz-öğreticiNamaz kılmaya başlamak isteyen bir müslüman namazın kılınışını öğrenmek için bir Namaz Öğreticiye ihtiyaç duyarlar. her namaz kılan Namaz Öğreticisi olamaz. Çünkü namaz kılmayı tam olarak öğretmek bu işin ehli olan kişilere düşer.

Namaz Öğreticisinde olması gereken bazı vasıflar vardır. Bunlardan en önemlisi namazın kılınışını tam ve eksiksiz olarak bilmesi gerekmektedir. Diğer bir Namaz Öğreticisi özelliği namazda okunan duaların, surelerin, tekbirlerin okunuşları kaidelerine uygun olarak tam bilir mahreci ve tecvidi ile okur. Namaz Öğreticiler en son olarak öğretme kabiliyeti olan kendi bilgilerini başkalarına aktarabilen kişiler olmalıdırlar.

Kimler Namaz Öğretici olarak sınıflandırılabilir peki? İlahiyat mezunu namaz-öğretici-olan hocalar, Diyanet İşlerinde görevli hocalar, imamlar, medreseelerde yetişen hocalar, Kuran kursu hocaları Namaz Öğretici olarak sıralanabilirler.

Teknolojiniz gelişmesi ile birlikte Namaz Öğretici vasıflarıda değişmektedir. Namaz Öğreticiler sadece insanlar değildir. Artık Namaz Öğretici islami eşyalarda üretilmiştir.

Namaz kıldıran seccade modelleri de Namaz Öğretici olarak sayılabilir. Başka birine ihtiyaç duymadan kendi kendinize Namaz kılmayı öğreten seccade ile namazı tam manası ile öğrenebilirsiniz.

Namaz Öğretici namaz kıldıran seccade, akıllı seccade, pusulalı seccade, dijital secccade çeşitlerini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edebilirsiniz.