Mevlüt şekeri

By | 24 Aralık 2014

Mevlüt şekeri her hangi bir nedenle yapılan mevlüt cemiyetinden sonra dağıtılan şekerin genel ismine denilmektedir. Mevlüt şekeri aslında Türk’lere ait bir gelenektir ve Türk’lerin misafir perliğinin en güzel göstergelerinden biridir. Mevlüt şekeri dağıtımı Osmanlı devleti zamanından günümüze kadar kalmış en güzel adetlerden biridir.

Mevlüt şekeri ilk olarak huni yada kare şeklinde ki karton kutularla dağıtılmaktaydı. Artık günümüzde çok daha farklı şekillerde ki ambalajlarla dağıtılmaktadır. Tabi bu dağıtılacağı mevlütün içeriği ile de alakalı bir durumdur.

Yeni doğan bebek için yapılan lohusa mevlüdünde dapıtılan Mevlüt şekeri hem çok süslü hem de çok farklı şekillerde kutularla dağıtılmakta. mevlüt-şekeriBebeğin cinsiyetine göre pembe veya mavi renklerle süslenmiş Mevlüt şekeri hem göze hemde gönle hitap ederek hoş bir hatıra olarak saklanabilir.

Bir cenazenin arkasından 40 mevlüdü gibi bir mevlüt cemiyetinde Mevlüt şekeri dağıtılıyorsa gayet sade üstünde sadece motifler olan kartondan üçgen yada kare şekli verilmiş kutularla Mevlüt şekeri dağıtılmaktadır.mevlüt-şekeri-

En yeni model ve tarz da Mevlüt şekeri modellerini ihvan.com.tr online alış veriş mağazasından kapıda ödeme ve taksitli ödeme seçenekleri ile kolaylıkla temin eddebilirsiniz.