Kur’an Online

By | 1 Nisan 2015

Kuran okumanın bir çok çeşidi vardır. Bunların en çok bilineni Kuran-ı Kerim kitabını açarak yüzünden okumak, Kuran’ı Kerim-i ezberden hafızadan okumak, ve Kur’an online dinlemektir.

kur'an-onlineKuran’ı Kerim-i yüzünden okumak Arapça bilenler için kutsal kitabımızı açıp istediği yeri, istediği cüzü, istediği sureyi okumakla olur. Kuran’ı Kerim’i ezbere okumak Kuran içinde ezberlenen sure ve ayetlerden okumak ile gerçekleşir. Kur’an online okumak yeni bir Kuran okuma yöntemidir. Internetin her eve girmesi ile birlikte her alanda olduğu gibi ibadet konusunda da internetin faydası olmuştur. Örnek olarak internetten en çok faydalanılan ibadete Kur’an online okunmasını verebiliriz. Kuran hatminin tamamı intenette gerek dini içerikli gerek islami içerikli gerekse Diyanet İşleri Müdürlüğünün sitesinde bulunmaktadır. Bu sitelerden istediğiniz birinden Kur’an online olarak okunmaktadır ya da dinlenmektedir. Kur’an online olarak dinleme işlemi müslümanın istediği biçimde olmaktadır. şöyle ki Kur’an online hatminin kayıtlı olduğu sitede Kuran-ı Kerim’i ister ayet ayet ister sure sure isterseniz de cüz cüz Kur’an online dinleyebilirsiniz.

kur'an-online-Kur’an online dinlemek ve okumak tamamen ücretsizdir. hatta bazı siteler Kur’an online indirme izninide ücretsiz vermektedirler. Bu sitelerden kendi bilgisayarınıza Kur’an online indirilerek istenildiği zaman okunabilir yada dinlene bilir.