Kadının Evinde Kocası İçin Süslenmesi Sevaptır

By | 23 Nisan 2015

kadinin-evinde-kocasi-icin-suslenmesi-sevaptir    Kadının dışarıya çıkarken süslenmesi yasak olsa da evde kocası için süslenmesi Peygamber Efendimiz (sav) tarafından tavsiye olunur. Resûlullah (sav): “İsrail kadınları süslenmedikleri için, onların erkekleri zinaya düşmüştür” der.
Günümüzde müslüman olupta cahil olan bir çok kadın günah olduğunu düşünüp evdede süslenmemekte. Halbuki bu tavsiye edilir. Ve kadının görevlerinden biride kocasına güzel görünmektir.
Peygamber Efendimiz (sav), erkeğin eve uzak yoldan geldiğinde hemen girmemesini, kadının süslenmesine imkan tanımasını tavsiye eder. Bu yüzden gündüz ve haberli gelmesini söylemiştir .
Hanımların süslenirken kullandığı maddelerin temiz ve sağlıklı olmasına dikkat edilmelidir. Bazı losyonlarda yumuşatıcı madde olarak domuz yağı kullanıldığından, kullanırken bunlara dikkat edilmelidir. Ayrıca müslüman bir hanım tırnak uzatmamalıdır. Çünkü altına su geçmesi zorlaşır. Günde 5 defa abdest alacağı için oje kullanmakta uygun değildir. Ojeli iken gusletmiş ise gusül sayılmaz