İmam Cübbesi

By | 24 Mart 2015

imam-cübbesi-Diyanet İşlerine bağlı imam olarak çalışanların, görevleri başında iken giymeleri gereken bazı özel giysiler vardır. Bu kıyafetler imam sarığı ve imam cübbesinden oluşmaktadır. İmam cübbesi ve sarığı bütün halinde kullanılmaktadır.

İmam cübbesi belirli standartlara bağlı olarak üretilmektedir. İmam cübbesinin genel özellikleri bol kesim olarak üretilmesi, yakasının hakim yaka modelinde tasarlanmış olması ve kollarının bileklere doğru genişleyen tarzda olmasıdır.

İmam cübbesi kullanacak olan imamların giysilerinin üstüne cübbelerini imam-cübbesigiydikleri düşünülerek ince kumaşlardan üretilmektedir. İnce kumaşlardan üretilen imam cübbesi yakmaz ve terletmez yani özellikle sıcaklarda rahat kullanışlıdır. İmam cübbesi kumaşı ayrıca namaz kılınması göz önüne alınarak çabuk buruşmayan kumaşlar tercih edilerek üretilmektedir.

En çok tercih edilen imam cübbesi beyaz renkli olan imam cübbeleridir. Beyaz renk imam cübbesi yanında siyah, bordo, mavi, yeşil, krem, kahve gibi renklerde de imam cübbesi modelleri bulunmaktadır. Kullanıcılar kendi zevklerine göre istedikleri imam cübbesi rengini seçebilirler.

Model olarakda düz imam cübbesi ve işlemeli imam cübbesi olamk üzerek iki grupta imam cübbesi modelleri tasarlanmıştır. Sade olan düz modeller kadar Osmanlı motiflerini hatırlatan işlemeli, nakışlı imam cübbesi modelleri de beğenilerek tercih edilmektedir.

İmam cübbesine ihtiyacınız varsa en yeni modelleri en uygun fiyatlarla www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edebilirsiniz.