İdealsizliğe Teslimiyet

By | 25 Haziran 2015

idealsizlige-teslimiyetNiçin düşüneceksiniz? Hayatınızın bir gerekçesi, tamamlanması gereken işleriniz olmalı ki, çözümleri için düşünesiniz. Başkasının size ideal kazandırmasını umarsanız kıyamete kadar beklersiniz. Dinçliğinizin gücünü ideallerinize borçlu olacaksınız. Mc. Arthur’un vurguladığı gibi, “İnsanı ihtiyarlatan, geride bıraktığı yılların çokluğu değil, ideal yokluğudur. Yıllar cildi buruşturur, fakat idealsizlik ruhu öldürür.”
Düşünmek yük taşımaktır; emek ve enerji harcamaktır; zihinsel bir uzay yolculuğudur. Fiili yolculuklarda güzelliklerle ve çirkinliklerle karşılaştığınız gibi,  zjhinsel yolculuklarda da üzücü veya sevindirici bilgilerı keşfedersiniz. Düşünce, bir insanın özel dünyasını yüzlerce insanın özel dünyası kadar genişletebilir.

Yeni diller öğrenerek dışınızdaki dünyayı büyütürsünüz. Yeni düşünceler geliştirerek de içinizdeki dünyayı genişletirsiniz.

Düşünmek, merak etmenin, sormanın, ilgilenmenin, önemsemenin, ciddiye almanın sonucudur. İdealsiz insanlar, önemsemezler, merak etmezler, ilgilenmezler. Onları harekete geçirip çalıştıracak bir heyecan kaynakları yoktur. Ortak özellikleri, alaycı olmalarıdır. Alaycı birisini gördüğünüzde, o andaki zekâsı, üstünlüğü ve havası sizi yanıltmasın. Ona iyi bakın: karşınızda, gelecek yıllarda koparılacak fırtınalarla devrilip gitmeye hazırlanan bir çınar gölgesi görüyorsunuz. Yeryüzünde kimse, alay edenden daha idealsiz; dolayısıyla daha değersiz değildir.