Hz. Ömer (ra)’in Müslüman Olması

By | 5 Temmuz 2015

hz-omer-rain-musluman-olmasi   Müslümanlığın günden güne yayılması ve Hz. Hamza (ra)’nın müslüman oluşu müşrikleri telaşlandırdı. Bu işe bir çare bulmak için “Daı-ün Nedve” denilen yerde toplandılar. Kesin bir çözüme ulaşmak için Hz. Muhammed (sav)’i öldürmeye karar verdiler. Buna ise, cesaretiyle bilinen ve henüz gençlik çağında olan Hz. Ömer (ra)’i görevlendirdiler.
Hz. Ömer (ra), Peygamberimiz (sav)’i öldürme niyetiyle yolda giderken Nuaym’a rastladı.
Nuaym:
– Nereye ey Ömer? diye sordu. Hz. Ömer (ra) de:
– Milleti birbirine düşüren Muhammed’in vücudunu ortadan kaldırmaya gidiyorum, dedi.
Nuaym:
– Zor bir işe kalkıştın ey Ömer. Sen önce kendi ailene bak… Enişten Said ve kız kardeşin Fatıma da müslüman oldular.
Nuaym böyle deyince Hz. Ömer (ra) çok sinirlendi. Ve önce onların işini bitireyim diye eniştesinin evine yöneldi. O sırada kız kardeşi ile eniştesi Tâhâ Sûresi’nin yeni inen âyetlerini okuyorlardı. Hz. Ömer (ra)’in geldiğini görünce Kuran sayfalarını sakladılar. Ömer içeri girince ne okuduklarını sordu. “Bir şey yok,” dediler. Hz. Ömer (ra)’in öfkesi daha da arttı. Eniştesini dövmeye başladı. Kocasını kurtarmaya çalışan kız kardeşine şiddetli bir tokat attı. Zavallı kadın, ağzından burnundan kanlar akarak yere düştü; Hz. Ömer (ra)’e şöyle dedi:
– Allah’tan kork! Ben ve eşim müslüman olduk. Başımızı kessen dönmeyiz!
Hz. Ömer (ra):
– Okuduğunuzu bana getirin!., dedi.
Kur’an âyetlerini okuyunca kalbi yumuşadı. Oradan doğruca Peygamberimiz (sa)’in yanma gitti. Kelime-i Şelıadet getirerek müslüman oldu. Onun müslüman oluşu müslümarılara güç kattı.
Hz. Ömer (ra): “Kaç kişiyiz?” diye sordu. “Seninle beraber kırk kişiyiz” dediler. Hz. Ömer (ra)’in teşvikiyle müslümanlar, Kabe’ye giderek topluca namaz kıldılar. Öte yanda, Hz. Ömer (ra)’in müslüman olduğunu gören müşrikler şaşkına döndüler.