Doğum Zorluğu Çeken Kadına Yazılacak Dua

By | 2 Nisan 2015

dogum-zorlugu-ceken-kadina-yazilacak-duaHanbelî f akihlerimizden bir kısmı şöyle dediler: Doğum yapmakta zorlanan kadın için bir cam veya temiz bir kap üzerine şu dua yazılır:

“Esirgeyen ve bağışlayan Allâh’ın adıyla. Hilim sahibi yüce Allah’tan başka tanrı yoktur. Yüce arşın sahibi olan Allâh’ı tüm eksikliklerden tenzih ederim. Hamd alemlerin Rabbi olan Allâh’a aittir. “O müşrikler inkâr ettikleri kıyamet ve diriliş gerçeği ile karşılaştıkları zaman korku ve dehşetten afallayıp dünyada bir akşam veya kuşluk vakti kadar kısa bir ömür sürdüklerini sanacaklar”. “Bilesin ki onlar tehdit edildikleri azabı görecekleri gün akıllan başlanndan gidecek ve bu yüzden dünyada sanki birkaç saatlik bir ömür sürdüklerini sanacaklar. İşte bu anlayana yeterli bir öğüt ve uyandır. Unutmayın ki helâk olacaklar ve azaba çarptırılacaklar Allâh’ın emirlerine karşı gelenlerden başkası olmayacaktır. ”

• Sonra bu yazı yıkanıp suyu doğum yapacak kadına içirilir ve içinde kalan su göğsünün üzerine dökülür.
• Kannca ısırığı, akrep sokması, pire yeniği ve sivrisinek ısırığı için de dua okunabilir.
Çünkü Hz. Peygamber (s.a.v.) zehirli hayvanların ısırığı için dua okumaya izin vermiştir.
Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

“Bir kimse akşam olduğunda ” Allâh Nûh ’a salât etsin. Nüh ’a selâm olsun ’ derse o gece onu akrep sokmaz.”

Bir diğer hadiste ise şöyle buyurmuştur:

“Bir kimse akşam olduğunda ‘Yarattığı varlıklann şerrinden Allâh ’in kelimelerine sığınıyorum ’ derse o gece hiçbir hayvanın zehiri ona zarar vermez. ”
• Şifa duası okuduktan sonra üflemek caiz, tükürmek ise mekruhtur.