Çocuklar İçin Dini Kitaplar

By | 21 Nisan 2015

İnsanları belli bir yaştan sonra eğitmek, değiştirmek çok zordur. Bu yüzden eğitime öğretime çocuk yaşlarda başlamak en doğrusudur. Her eğitim gibi dini eğitimde çocukluk çağı ile başlamalıdır.

çocuklar-için-dini-kitaplar-Çocuklara dinimizin gereklerini öğretmek istiyorsak unutmamalıyız ki öncelikle kendimiz onlara örnek olmalıyız. Laf ile değil hareketlerimiz ile çocuklarımıza doğru davranışları aktarmalıyız. Örnek olarak namaz kılmayan bir ebebey çocuğuna devamlı namaz kılması konusunda uyarıyorsa davranışı ile anlattıkları birbirine tezat olduğu için çocukta olumsuz bir tepki oluşur ve çocuk namazdan soğur.

Çocuklara doğru eğitimi vermek için kitaplardan da faydalanabiliriz. Çocuklar için dini kitaplar onların dinlerini tanımaları için basılmış kitapların başında gelmektedir.

Çocuklar için dini kitaplar çocukların yaş seviyelerine göre farklı farklı çocuklar-için-dini-kitaplargruplarda hazırlanmaktadırlar. Her yaşın kendi seviyesi göz önüne alınarak konu anlatımları yapılmaktadır. Çocuklar için dini kitapları okurken çocukların sıkılmasını önlemek için kitaplar renkli renkli yazılarla, farklı resimlerle eğlenceli hale getirilmiştir. Ayrıca Çocuklar için dini kitapların içine bulmacalar, boyamalar gibi farklı aktivitelerde eklenerek çocukların dikkatini çekmeye çalışılmıştır. Bunun dışında okuma yazma bilmeyen Çocuklar için dini kitaplar sesli olarakta hazırlanmaktadırlar.

Çocuklar için dini kitaplar www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden incelenebilir, beğenilen ve kendi çocuğuna uygun olan çocuk kitabı hızla alış veriş temin edilebilir.