Umre Kadın Kıyafetleri

By | 2 Nisan 2015

umre-kadın-kıyafetleriÜlkemizde umreye giden bayan hacı adaylarımız oranın şartlarına uygun Umre kadın kıyafetleri giyerler. Bilindiği üzere Umre’nin yapıldığı yer olan Kabe Mekke şehrindedir. islamiyet için çok kutsal olan Mekke şehri Arap yarım adasındadır. Mekke de bulunan Kabe bulunduğu konum gereği çok sıcak iklime sahip bir yerdir. Mekke ile Türkiye arasında mevsim sıcaklılıkları çok farklıdır.

Ülkemizden Kabe’ye gidecek olan hacı ve umre yolcuları bu mevsim ve sıcaklık farklılıklarını göz önüne alarak ona göre kıyafet seçmelidirler. Özellikle orta yaş üstünde ki bayanlardan tansiyon hastası, şeker hastası yada sıcaklığa dayanamayan bayanlar Umre kadın kıyafetleri seçerken ince, yakmaz, terletmez, rahat, açık renk umre kıyafeti seçmelidirler.

umre-kadın-kıyafetleri-Umre kadın kıyafetleri iki tarzda dizayn edilmiştir. Birinci grup Umre kadın kıyafetleri afgan takım tarzında olan alt ve üst iki parçadan oluşan genellikle pamuklu keten kumaştan imal edilen kolay kolay buruşmaz, vücuda hava aldırıp terletmeyen, sade ve şık bir o kadar da rahat umre kıyafetleridir.

İkinci grup Umre kadın kıyafetleri ise feracelerdir. Ferace modelleri hac da ve umre de en çok tercih edilen kıyafetlerdendir. Bunun sebepleri ferace modellerinin tesettüre uygun olması, bol olması, vücut hatlarını belli etmemesi, rahat hareket imkanı sağlaması gibi sebeplerdir.

Hem ferace hem de afgan takımı tarzı Umre kadın kıyafetlerini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edilebilir.