Mevlüt Şekeri Malzemeleri

By | 26 Kasım 2014

mevlüt-şekeri-malzemeleri-Mevlüt şekeri ne niyetle mevlüt cemiyeti yaparsanız yapın dağıtabileceğiniz cemiyet ikramlıklarından biridir. Mevlüt cemiyetlerinde mevlüt şekeri dağıtma adeti Osmanlı zamanından kalma güzel bir gelenektir. Aynı zamanda dinimizde hediyeleşmenin sünnet olması, misafire ikramın öneminin büyük olmasından yola çıkarak cemiyetlerde mevlüt şekeri dağıtılmaya başlanmış ve günümüzde de halen devam etmektedir.

Cemiyette dağıtılacak mevlüt şekerini hazır yapıp satan yerlerden alabileceğiniz gibi kendinizde evde yapabilirsiniz. Eğer mevlüt şekerini hazır alıp dağıtacaksanız şekeri hazırlayan yere mevlüt şekerinde kullanılmasını istediğiniz mevlüt şekeri malzemelerini belirtmeniz gerekmektedir. Mevlüt şekerinde kullanılan mevlüt şekeri malzemeleri genellikle istediğiniz şeker çeşidi, mevlüt şekerinin konulacağı kutu, kutunun üstünü süslemek için kurdeleler, etiketler, figürler vb… aksesuarlardır. Mevlüt şekerini hazırlayan yerler özellikle süsleme ile ilgili mevlüt şekeri malzemelerini müşterinin zevkine uygun olması için cemiyet sahibine seçtirmektedirler. Mevlüt şekeriniz ihvan.com.tr sitesinden sipariş verebilirsiniz.mevlüt-şekeri-malzemeleri

Eğer çok büyük bir cemiyet yapmıyorsanız dağıtılacak mevlüt şekeri miktarıda çok değilse mevlüt şekeri malzemelerini kendiniz alarak mevlüt şekerini evde kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Mevlüt şekeri yapmanız için yapmanız gereken tek şey mevlüt şekeri malzemelerini temin edip bu malzemelerle kendi zevkinize göre tasarlanmış bir mevlüt şekeri hazırlamaktır.

Mevlüt şekeri malzemelerinde şeker zaten kuruyemişçiler de ve pastanelerde satılmaktadır. Mevlüt şekeri kutuları ve süs malzemeleride ambalaj malzemeleri satan yerlerden kolaylıkla temin edilebilir. Üzerine yazılacak etikette her hangi bir bilgisayardan etiket programı ile basılabilir. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey mevlüt şekeri malzemeleri bir araya toplamaktır.