Mest Çorap

By | 15 Ocak 2015

mest-çorap-Mest çorap kullanarak abdest almak dinimizde caiz görülmüştür. Özellikle soğuk kış aylarında kışın zorlu geçtiği bölgelerde mest kullanılmaktadır. Bunun dışında seyahatlerde mest kullanımı kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca çalışan bayanlar için de abdest alırken mest kullanımı büyük rahatlık sağlamaktadır.

Mest çorap nasıl kullanılır; mestin elin üç parmağı eninde ve boyunda olması farzdır.Yani bir kimse, yaş elinin dört parmağını mestin üstüne koymakla farz yerine gelmiş olur. Sünnet üzere mesh etmek için de, sağ elin yaş beş parmağı, sağ mest üzerine, sol elin parmakları da, sol mest üzerine, boylu boyunca yapıştırılıp, ayak parmakları üzerine gelen ucundan, bacağa doğru çekilir. Böyle yapınca sünnete de uyulmuş olur.

Peygamber Efendimiz (sav) de mest kullanırdı. Bir Hadis-i Şerifte şöyle buyurulmaktadır; mest-çorap

Resulullah “sallallahu aleyhi ve sellem” abdest aldı, ayaklarındaki, Habeş sultanı Necaşi’nin hediye ettiği siyah mestlerin üstüne mesh etti. (Ebu Davud, Ahmed, Tirmizî

Hadislerden de anlaşılacağı gibi Mest çorap nasıl kullanılacağı Peygamber Efendimiz (sav) tarafından bizlere gösterilmiştir. Mest sünnetini yerine getirmek için, ömürde bir defa da olsa, mest giymelidir.

Mest çorap çeşitleri keçi derisi, kyun derisi gibi derlerden ve çelik örgüden imal edilmektedir. Mest çorap çeşitlerinin hepsini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinde bulabilir. Hızlı kargo ve kapıda ödeme kolaylığı ile ihvan.com.tr sitesinden sipariş verebilirsiniz.