Elmalılı Hamdi Yazır Kuran Meali

By | 27 Kasım 2014

elmalılı-hamdi-yazır-kuran-meali-Elmalılı Hamdi Yazır Kuran meali hazırlamaya 1926 yılında T.B.M.M. kendisine verdiği görev ile başlamıştır. Elmalılı Hamdi Yazır Kuran mealini 12 yıl süren bir çalışma sonucu tamamlaması 1938 de son bulmuştur. Bu meal çalışması islam alimleri tarafından en güvenilir Türkçe tefsir olarak kabul edilmektedir. Okuyucularda bunu bildikleri için Elmalılı Hamdi Yazır Kuran meali en çok tercih edilen Kuran mealidir.

Elmalılı Hamdi Yazır Kuran mealinin islam alimlerinin incelemeleri sonucu ortaya çıkan genel özellikleri ve tercih edilmesinin sebeplerini şöyle sıralayabiliriz;

  • Elmalılı Hamdi Yazır Kuran meali şiirsel bir dille yazılmıştır. Şurası bir gerçektir ki Kur’an- ı Kerim şiir değildir. Ancak kendine has fasıla denen ve düz yazıdaki secileri karşılayan tarafı gayet açıktır. İşte Elmalı Merhum bu elmalılı-hamdi-yazır-kuran-mealiahengi vermek istemiştir. Bunu kitabın her tarafında görmek mümkün olduğu gibi daha çok kısa surelerde açıkça görmekteyiz.
  • Bir önceki maddedeki şiirselliği korumak için Elmalılı Hamdi Yazır Kuran mealinde konuşur gibi devrik cümle kullanıyor. Yine bu özelliği kaçırmamak için şiirselliği temin eden kelimeyi kullanıyor, Elmalılı Hamdi Yazır Kuran mealinde eğer bir kapalılık kalırsa parantez içinde açıklıyor.
  • Elmalılı Hamdi Yazır Kuran mealinde daha çok Türkçe deyimle karşılık veriyor.
  • Elmalılı Hamdi Yazır Kuran mealinde lafızdan çok manaya önem vermiştir.

Elmalılı Hamdi Yazır Kuran mealini ihvan.com.tr online internet alış veriş sitemizde ki Kuran meali kategorimizden ineleyebilir ve güvenle sipariş verebilirsiniz.