Zilhicce Ayı

By | 19 Mayıs 2015

zilhicce-ayi   Cenab-ı Hakk şöyle buyuruyor:
“Fecir vaktinde bulunan nuru ilahiyeme yemin ederim ki, mübarek on geceler vardır. Onlara da yemin ederim ki tek ve çift şeylerin bir çoğunda nuru ilahim vardır.”
Cenab-ı Hakk’ın bu aylar üzerine yemin etmesi bu günlerin ne kadar mukaddes günler olduklarını bize göstermektedir. Bugünlerin insanlara menfaati pek çoktur.
Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor:
“Bu on günler dünyanın en hayırlı günleridir.”
Arefe dokuzuncu, bayram onuncu gündür. Allah indinde bunlardan daha hayırlı bir gün yoktur. Zira bu günler içinde Musa (a.s.) Cenabı Hakk ile konuştu.
Yine Efendimiz (s.a.v.) buyuruyor:
” İlah katında bu günlerde yapılan ibadetten daha kıymetli bir ibadet yoktur. Elinizden geldiği kadar bu günlerde Cenabı Hakk’t çok zikredin. Bu
günlerde bir gün oruç tutmak bir senelik oruç yerine geçer. Zilhiccenin ilk on günü içinde bir gün oruç tutmak diğer günlerde bir sene oruç tutmaktan daha faziletlidir.”
“Zilhiccenin bu ilk on gününden daha kıymetli bir gün yoktur. Arefe gününün gecesi olduğu vakit Cenabı Ecelli ve Alâ’nın Esma-i İlahiyesinden birisi birinci kat semaya gelir. Hacılar ile meleklere karşı mübahat eder. Meleklere şöyle der:
“Benim kullarıma bakınız; dünyanın dört bir köşesinden rızam için geldiler, benim rızamı talep ediyorlar.”