Zemzem Takımları

By | 24 Ekim 2014

Zemzem takımları zemzem suyunu içmek için kullanılan takımalara denilmektedir. Zemzem takımları hem zemzem suyu ikramında kullanıldığı için manevi açıdan önem taşır hemde şık ve güzel bir eşya olduğu için vitrinlerde daha sonra süs eşyası olarak kullanılır.

Zemzem takımları bir çok model ve çeşitte üretilmektedir. Zemzem takımlarını üretildiği maddelere göre şöyle sınıflandırabiliriz;

zemzem-takımları-Porselen zemzem takımları

Cam zemzem takımları

Gümüş zemzem takımları

Pirinç zemzem takımları

Çelik zemzem takımları

Bu çeşitli zemzem takımları ayrıca bir çok modelle dizayn edilmiştir. Çok çeşidi ve modeli bulunan zemzem takımlarından almak isteyenler kendi bütçelerine ve zevklerine göre beğendikleri zemzem takımlarını seçmektedirler.

Zemzem takımları 1 adet sürahi, 6 adet fincan ve 1 adet tepsiden oluşmaktadır. Zemzem suyu hurma ile ikram edildiği için bazı zemzem takımlarının içinde ayrıca hurma tabağıda bulunabilmektedir.

zemzem-takımlarıZemzem takımları estetik görünmesi için çeşitli şekillerde süslenmişlerdir. Zemzem takımları ayrı ayrı görünümlere sahiptirler. Porselen zemzem takımlarına çini desenlerle yada renkli boyalarla şekiller verilmektedir. Gümüş zemzem takımları, bakır zemzem takımları ve pirinç zemzem takımları osmalı motifleri gibi motif ve desenlerle dizayn edilmektedirler. Bu zemzem takımlarında ayrıca değerli taşlarda kullanılmaktadır. Cam zemzem takımları ise gümüş ve yaldızlı bordürlerle süslenmektedirler.

Züccaciyelerden, hac ve umre malzemeleri satan mağazalardan ve online alış veriş sitelerinde zemzem takımlarına ulaşabilirsiniz.