Zemzem Nasıl İkram Edilir ?

By | 23 Ekim 2014

zemzem-nasil-ikram-edilir-Zemzem suyu diğer içme sularına göre daha öncelikli bir sudur. Allah insanlar için bir çok nimetler yaratmıştır. Su’da insan için yaratılan en güzel nimetlerden biridir. Su vücüdumuzun büyük bölümünü kaplamaktadır. İnsan vücudu uzun süre susuz kalamaz. Anlaşıldığı gibi su insanın yaşamını sürdürebilmesi  için en önemli besinlerden biridir. Zemzem suyu Allah’ın yarattığı diğer sulara göre daha ayrıcalıklı  bir sudur. Tüm müslümanlar için zemzem suyu kutsal ve önemli sayılmaktadır. Bir çok faydası olan zemzem suyu sadece Mekke’de bulunan bir kaynaktan çıkmaktadır.

Kabe’ye gerek hac ziyareti için giden hacı adayları gerekse Umre ziyaretine gidenler hem orada bol bol zemzem suyu içmektedirler hem de ülkelerine dönerken sevdiklerine bu kutsal zemzem suyundan yanlarında getirmektedirler.

Peki hem manevi açıdan hem de faydaları açısından önemli olan zemzem nasıl ikram edilir ?

Zemzem suyu sadece kendisi için kullanılan zemzem suyu takımları tarafından konuklara ikram edilir. Kendi tepsisi üzerinde 6 küçük fincandan 1 adet sürahiden oluşan zemzem takımı ile zemzem suyu servis yapılmaktadır.

zemzem-nasil-ikram-edilirZemzem nasıl ikram edilir , yanına ne ilave edilir?

Zemzem suyu hoşgeldine gelen misafirlere zemzem takımı ile ve yanına hurma da eklenerek misafirlere ikram edilir. Hacı ziyaretine gelenlere muhakkak hurma ve zemzem ikram edilmektedir.

Zemzem nasıl ikram edilir nasıl içilir ?

Kendi tepsisinde ki zemzem takımı ve hurma tabağı ile ikram edilen zemzem suyu kıbleye dönerek  içilmelidir.