Zemzem Kuyusu Resmi

By | 17 Ekim 2014

zemzemkuyusuresmi  Zemzem kuyusu ,Kâbe-i muazzamanın Hacer-i esved köşesi karşısında bulunan, mübârek suyun çıktığı kuyudur. zemzem kuyusu resmi  gerek ortaya çıkışı, gerek dünyanın en kurak mahallerinden birinde bu suyun hiç kesilmeden ve her sene artarak milyonlarca insanın içme suyu ihtiyacını karşılaması ve gerekse de aç olanın açlığını gidermesi gibi harikalarıyla bizlere ne kadar büyük bir İkram olduğunu göstermektedir. Merak edenler için de zemzem kuyusu resmi internette de bulunmaktadır.

zemzem kuyusu, yaklaşık 4000 sene önce Allah’ın, Hz. Hacer (ra) ve İsmail’a (as) bir lütfu olarak ortaya çıkmıştır. Ve günümüzde de tüm Müslümanları  imânı maddî ve manevî olarak doyurmaya devam etmektedir. Değişik yönlerdeki çatlaklı kayalardan gelen suların zemzem kuyusu nda karışmaları ile Zemzem suyu ortaya çıkar.
zemzem kuyusu, ortaya çıkışından bir müddet sonra ortadan kaybolmasından, Peygamber Efendimizin büyükbabası Abdülmuttalib tarafından tekrar bulununcaya kadarki zaman diliminde gizli kalmıştır. Peygamber Efendimizin büyükbabası Abdülmuttalib’e rüyasında yeri tarif edilmiştir. http://www.ihvan.com.tr/hurma adresinden zemzem suyu siparişi de verebilirsiniz.