Zemzem Bardağı

By | 4 Kasım 2014

zemzem-bardagıZemzem bardağı zemzem suyunu içmek için tasarlanmış özel bir bardak çeşididir. Zemzem bardağı tek olarak satılan bir bardak çeşidi değildir. Zemzem bardağı zemzem takımı adı verilen bir takım ile satılmaktadır. Zemzem takımı 3 parçadan oluşur. Bunlar zemzem bardakları, sürahi ve tepsidir. Zemzem takımı içinde standart olarak 6 adet zemzem bardağı bulunur ayrıca 1 adet sürahi ve zemzem bardağını ve sürahiyi taşımak için 1 adet tepsi bulunmaktadır.

Zemzem bardağı zemzem takımının yapıldığı malzemeden yapılmaktadır. Aynı zamanda zemzem takımlarıyla aynı motif ve desenlere sahiptir. Zemzem takımları bir çok değişik motif, desen ve taşlarla tasarlanılarak estetik bir görünümde olmaları sağlanmıştır. Zemzem bardağı takımın bir barçası olarak aynı tarz ve stilde dizayn edilmişlerdir. Örneğin zemzem takımı taşlı tasarlandıysa zemzem bardağının üstünde de aynı taştan kullanılmıştır yada zemzem takımı tuğra desenli dizayn edildiyse zemzem bardağıda tuğralı olarak motiflenmiştir.

zemzem-bardagı-Zemzem bardağı normal su bardakları gibi değildir. Zemzem bardakları normal ebatlardan daha küçük ebatlarda üretilmektedir. Zemzem bardağını küçük bir fincan olarak düşünebiliriz. Zemzem bardağının tabi ki küçük ebatlarda üretilmesinin belli bir sebebi vardır. Bu sebepte zemzem suyunun fazla miktarda olmamasıdır. Şöyle ki dünya üzerinde sadece bir kaynaktan çıkan zemzem suyu çok değerli bir sudur. Mekke’ ye Hac ve Umre ziyaretine gidenler tarafından getirilerek çevrelerine dağıtılmaktadır. Az miktarda olan zemzem suyu herkese yetmesi için küçük zemzem bardağı tarafından ikram edilmektedir.