Yazlık Terlik

By | 9 Kasım 2014

Terlik sözlük anlamı olarak arkası ve yanı açık topuksuz rahat ayakkabı modeli olarak tanımlanmaktadır. Tabi bu terliğin Avrupa’da ilk üretildiği 1400 yıllarda yapılan tanımıdır. O yıllardan günümüze kadar terlik modellerinde ki değişim ve gelişim terlik tanımınıda zihnimizde ve sözlüğümüzde değiştirmiştir.

Artık önü açık terlikler, topuklu terlikler, tokalı terlikler, sandalet terlikler, eva terlikler, ev terlikleri, yazlık terlikler, banyo terlikleri vb… sayılabilecek bir çok modelde terlik modelleri üretilmiştir.

Bu kadar çok terlik çeşidinin içinde özellikle yazlık terlik modelleri dışarıda ayakkabı gibi kullanıldığı için öne çıkmaktadırlar. Yazlık terlik modelleri hem şık, hem rahat hemde modaya uygun olarak her sene yeni sezon kıyafetlerle birlikte o kıyafetlere uygun olarak yeniden tasarlanarak kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır. Yani yazlık terlik modellerine bakarak o sezonun giyim kuşam modasını anlayabilirsiniz.

Yazlık terlik modelleri sezonun moda renklerine uygun olarak her renkte üretilebilmektedir. Yazlık terlik modellerini 3 grupta ele alıp sınıflandırabiliriz.

1- ) Dışarıda ayakkabı niyetine giyilen yazlık terlikler; bu tarz terlikler dışarıda gezmeğe, yemeğe, işe yada çarşı, pazara giderken giyebileceğimiz kıyafetle uyumlu olması gereken terlik modelleridir. İsteğe göre topuklu yada topuksuz olabilirler.

yazlık-terlik2- )Ev için yazlık terlikler; evde giyilmek için tasarlanmış genellikle düz taban ve topuksuz rahat terlik modelleridir.

yazlık-terlik-3- )Tatilde kullanılan yazlık terlikler; tatile gittiğimizde deniz kenarında sahilde, kumsalda yada havuz başında kullanılmak için tasarlanmış rahat, hafif, altı kaymaz terlik modelleridir.

yazlık-terlik--