Yatsı Namazının Kılınışı

By | 11 Temmuz 2015

yatsi-namazinin-kilinisi    Yatsı namazı, dördü ilk sünnet, dördü farz, ikisi de son sünnet olmak üzere 10 rekâttır. Önce ilk sünneti, sonra farzı, sonra da son sünneti kılınır.
Yatsı namazının ilk dört rekât sünneti, aynen ikindi namazının sünneti gibi kılınır.
Yatsı namazının dört rekât farzı da, tıpkı öğle ve ikindi namazının farzları gibi kılınır.
İki rekât son sünneti ise, aynen sabah ve akşam namazlarının sünnetleri gibi kılınır. Yalnız niyetler değişerek, yatsı namazının ilk sünnetine, farzına ve son sünnetine yapılır.
Yatsı namazının son sünnetine gelince, bu da tıpkı sabah ve akşam namazlarının sünnetleri gibi kılınır. Yalnız niyetler değişerek, yatsının ilk sünnetine, farzına ve son sünnetine yapılır.
Yatsı namazının 2 rekât olan son sünneti, 4 rekât olarak kılmabilir. Bu takdirde, son sünnet de aynen ilk sünnet gibi kılınabileceği gibi, ikişer rekât olarak da kılmabilir. İkişer rekât kılındığında, son oturuşlarda Tahiyyat, Salli, Barik ve Rabbena okunur. Gece kılınan nafile namazlarda, ikişer rekâtta bir selâm vermek daha faziletlidir.
Tek başına namaz kılan kimse, yatsı namazının farzında da -sabah namazının farzında olduğu gibi- Fatiha ve sûreden okuyacağını açıktan okuyabilir.