Umre Terlik Modelleri

By | 30 Ekim 2014

umre-terlik-modelleri-Ayakların rahatlığı hac ve umre ziyaretinde çok önemlidir. Rahat etmediğimiz bir ayakkabı ve terlik seçimi bu güzel yolculuğu kabusa çevirip ibadetlerimizi aksatabilir.

Umre ve Hac ziyeretlerinde ayaklarımız için ayakkabı yada terlik tercih edebiliriz.

Umre terlik modelleri nasıl olmalıdır ve Umre terlik modelleri seçiminde nelere dikkat etmeliyiz ?

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki gerek hac ziyeretinde gerekse umre ziyaretinde şu şekilde ayakkabı yada bu modelde terlik giymelisiniz gibi bir zorunluluk yoktur. Kim ne ile rahat ediyorsa onu kullanabilir.

Eğer terlik kullanmayı seçiyorsanız Umre terlik modellerini seçerken dikkat etmeniz gereken hususları şu şekilde sıralayabiliriz;

umre-terlik-modelleri

  • Görsellik açısımdan Mekke ve Medine sıcak iklim kuşağına sahip oldukları için açık renk kıyafet seçtiyseniz onun altına açık renk bir terlik seçmelisiniz. Eğer siyah ferace kullanıyorsanız ferace altınada siyah Umre terlik modellerinden seçmelisiniz,
  • Seçeceğiniz terlik modelinin rahat ve konforlu olması için ortapedik olmasına dikkat etmelisiniz,
  • Model olarak, oraların sıcağı göz önünde bulundurularak ayağınızın hava almasını sağlayıp daha az terlemesine sebep olacağı için önü açık terlik modellerini tercih etmelisiniz.
  • Umre terlik modellerinden seçim yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu topuklarıdır. Çok topuklu terlikler ayağınızın burkulmasına, çabuk yorulmasına sebep olurlar. Hiç topuğu olmayan dümdüz bir terlik ise yine ayağın yorulup belinize ağrı vermesine sebep olur. Bu yüzden ayak boşluğunu kapatacak kadar hafif dolgu topuklu terlikler tercih edilmelidir.
  • Seçilecek Umre terlik modelleri tam ayağınızın numarasında seçilmeli büyük yada küçük olmamalıdırlar.