Üç Aylar Hakkında Bilgi

By | 8 Nisan 2015

üç-aylar-hakkında-bilgiİnsanoğlu her zaman doğru olanı yapmaz hatta malasef çoğu zaman yaradılışına gters düşen yapmaması gerekn işleri yapar. Bunlara dinimizde haram denilmektedir. merhameti çok olan Allah-u Teala kullarının bu yanlışlardan dönmeleri için yani tövbe etmeleri için bazı özel zaman dilimleri yaratmıştır. Üç aylar bu zaman dilimlerinden biridir.

Her müslüman Üç Aylar Hakkında Bilgi sahibi olmalıdır. Tabi ki bu müslümanın kendi iyiliği içindir. Üç Aylar Hakkında Bilgi kısaca şöyle verilebilir, üç aylar tanıtılabilir;

Allahü Teala bu aylarda af ve mağfiretini, nimetle­rini sağanak sağanak yağdırıyor. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının bütün gün ve geceleri sürpriz feyiz ve bereketlerle dopdoludur. Üstelik bu aylar içinde bulunan Regaib, Miraç, Beraat ve Kadir geceleri, hiçbir maddi ve dünyevî ölçüyle değerlendirilemeyecek kadar İlahî ikramlarla donatılmıştır. İşte bu ölçüde Allahü Teala, sene içinde biz kullarına gönül dünyalarında adeta bir manevi hamle yapmaları adına özel gün ve geceler nasip etmiş. O’na binlerce hamdü sena ol­sun. Bizim de bu günleri bir fırsat bilerek çok iyi değerlen­dirmemiz gerekir. Aslında biraz gönül uyanıklığı, dikkat ve samimiyetle bu günlerin ve gecelerin feyzinden yararlana­bilirsek, manevi yoldaki pek çok eksiğimizi telafi edebilir ve kâmil insan olma yolunda mesafeler kat edebiliriz.

Üç ayların fazileti hakkında zikredilen hadisi şerifler­den bazıları:

+ Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Re­cep, Allahü Teala’nın ayıdır. Şaban, Benim ayinidir. Ra­mazan ise, ümmetimin ayıdır. ”

Üç Aylar Hakkında Bilgi sahibi olmak isteyenler için daha detaylı bilgiler alabilecekleri önemli kitablar mevcuttur.