Türkçe Kuran Meali

By | 1 Aralık 2014

Tüm insanlığa ışık tutması için gönderilen müslümanların yüce kitabı Kuran-ı Kerim Arapça olarak indirilmiştir. Arapçatürkçe-kuran-meali- olan Kuran-ı Kerim’in içeriğini öğrenmek her müslümanın en çok arzu ettiği isteklerdendir. Kuran-ı Kerim’de ne emredildiği, hangi konulardan bahsedildiği en çok merak edilen sorulardandır. Müslümanların bu arzusunu yerine getirmek isteyen ilim adamlarının çalışmaları sonucunda her dilde Kuran meali hazırlanmıştır. Ülkemizde de Türkçe Kuran meali hazırlanmıştır.

Her devirde konuşulan dile göre Kuran mealleri hazırlanır ve zaman içinde dilin değişmesi ve sadeleşmesi gibi durumlar için de hazırlanan mealler geliştirilmektedir. Türkçe Kuran mealide osmanlıdan sonra günümüze kadar Türkçe dilinin değişimi nispetince yeniden dile göre uyarlanarak hazırlanmıştır.

türkçe-kuran-mealiTürkçe Kuran mealin hazırlanırken Türkçe dilinin en sadeleştirilmiş kelimeleri baz alınarak meal hazırlanmıştır. Sadeleştirilmiş bir dille hazırlanan Türkçe Kuran mealini okuyan herkes bu sayede çok kolay bir şekilde anlamaktadır.

Hem okuması hem de anlaması kolay olan Türkçe Kuran meali kitaplarına ulaşmakta bu devirde çok kolay… Eğer eski alış veriş sistemi gibi kitapevlerinden yada dini kitaplar ve Kuran satan dükkanlardan alış veriş yapmak istemiyorsanız. Hem evinizin rahatlığı ve konforunda hemde ayrıntılı inceleme seçenekleriyle alış veriş yapmak istiyorsanız istediğiniz her şey www.ihvan.com.tr online alışverişin keyifli adresini size tavsiye edebiliriz. Bu adresten Türkçe Kuran meali kategorisinden istediğiniz bütün meal kitaplarına ulaşabilirsiniz.