Tesettürsüz Çekilen Resimlere Yabancı Erkekler Bakabilir mi?

By | 30 Ocak 2015

tesettursuz-cekilen-resimlere-yabanci-erkekler-bakabilir-miTesettüre giren bir hanımın daha önce çektirmiş olduğu resimleri, yakınlarının dışındaki erkeklere gösteremez. Eğer bu resimlerden bir kısmı akraba ve tanıdıklarının albümündeyse ya bunların iadesini istemeli ya da nâmahremlere gösterilmemesi konusunda ricada bulunmalıdır.

Sonradan tesettüre giren bir hanım hayatında çok ciddi değişiklikler yapma ihtiyacı duyuyor. Önceki serbest hayatında yaşamış olduğu birtakım hata ve yanlışları telâfi etme yoluna gidiyor.

Daha önce giymiş olduğu elbiselerden, evinde kullandığı eşyalara, dostluk kurduğu kişilerden okuduğu dergi, kitap ve gazetelere varıncaya kadar hayatında pek çok değişikliklere gidiyor.

Bu değişiklikler ise, “öncekilerin” ne yapılacağı konusunu gündeme getiriyor.

İşte bunlardan biri de açıkken çekilen resimler ve fotoğraflardır.

Bu yanlışlığın giderilmesi hem kolay, hem de zordur.

Kolay olan, kendi elinizde ve evinizde olan resimler. Bunları kendi yakınlarınızın dışındaki erkeklere göstermemelisiniz. Yakınlar derken mahrem olan erkekleri kastediyoruz.

Bu resimlerden bir kısmı da akraba ve tanıdıkların fotoğraf albümünde yer alıyor olabilir. Şayet mümkünse bunların da iadesini istemeli, almaya çalışmalı, yahut nâmahremlere göstermemesi için ricada bulunmalıdır.