Tesettür Toplumun Maneviyatını Korur

By | 29 Nisan 2015

tesettur-toplumun-maneviyatini-korur     Tesettür toplumun mahremiyetini korur, maneviyatına süreklilik kazandırır. Tesettür, özellikle kadınlarda belirli kısımların saklanmasından çok öte bir olaydır. Tesettür, bir koruyucu perde rolünü üstlenir. İslâm’da mahremiyetin timsah olan kadın, tesettür sayesinde tüm kötü niyetleri anında kesebilir. Tesettür, müslüman kadını diğer kadınlardan ayırır. Tesettürlü kadın toplum içindeki yerini belli eder ve müslüman olduğunu ilan eder. Bir yönüyle de topluma karşı ikaz görevini yerine getirir; İnsanlar, örtülü kadının şahsında insanla yüz yüze gelir. Örtüde, bir sakınma, insanlara Allah (cc)’ı hatırlatan ve kadının toplumda saygın bir varlık olabileceğini gösterir.
Örtü, İslâmî şuurun kadındaki ilk belirtisidir. Kadının İslâmî tutumunun göstergesi durumundadır. Çünkü örtü, kadının cazibesini gizler. İslâmî şuurun ifadesi olan örtü, kadının dışarıdaki cazibe ve çekiciliğini en asgari düzeye indirir.
Örtüyü sadece bedeni örten bir başörtüsü, elbise olarak değerlendirmek yeterli değildir. Örtü, hayânın muhafazasıdır. Başlarını örten müslüman kadınlar, kimi erkekler kendilerini yiyecek düşüncesiyle örtünmüyorlar. Başını örten müslüman kadının, böyle bir korkuyla örtündüğü söylenemez. Müslüman kadının, benimsediği dünya görüşü içerisinde belli bir yere sahip olan örtüsü, bir dinin kendi iç tutarlılığını sağlayan organlardan biridir.