Teşbih Namazı Nasıl Kılınır?

By | 10 Ağustos 2015

tesbih-namazi-nasil-kilinir-2Teşbih namazını şöyle kılarım: Önce “Niyyet ettim Allâh nzâsı için Teşbih Namazına” diye niyyet ederim. İftitah Tekbirini aldıktan sonra “Sübhâneke”yi okur, sonra 15 kere “Sübhânallâhi vel hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber” derim. 15.ncide “Ve lâ havle ve
lâ kuvvete illâ billâhiraliyyirazıym.” diye ilâve ederim.
Bundan sonra “Eûzü Besmele” ile “Fâtiha”yı ve bir sûre “Zammi sûre” okurum. Yine 10 kere “Sübhânallâhi vel hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber” derim. lO.ncuda “Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhiraliyyirazıym.” der, ve rukû’a giderim. Rükû teşbihini okurum, yine rukûda iken 10 kere aynı “Sübhânallâhi vel hamdü lillâhi…” yi okurum. “Semiallâhü limen, hamideh” deyip doğrulurum. Yine ayakta iken 10 kere “Sübhânallâhi…”yi okurum. “Sübhânallâhi…” bitince secdeye giderim. Secdede secde teşbihini üç kere söyler, sonra “Sübhânallâhi…” teşbihini 10 kere okurum. Secdeden doğrulur otururum, yine aynı “Sübhânallâhi…” teşbihini 10 kere okurum. Sonra tekbir ile ikinci secdeye varırım. Üç kere “Sübhâne rabbiyel’âlâ” derim, ve yine 10 kere “Sübhânallâhi…” teşbihini okurum. Sonra tekbir ile ayağa ikinci rek’ata kalkarım. Ve birinci rek’atta okuduğumuz “Sübhânallâhi…” teşbihi 75 kere okundu.
Şimdi birinci rek’atı kıldığımız gibi diğer üç rek’atı da aynı şekilde kılarız. Ve teşbih Namazında 300 kere “Sübhânallâhi vel hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber” demiş oluruz. Böylece dört rek’at teşbih namazını da bitirmiş oluruz.