Tavaf Terliği

By | 31 Ekim 2014

Tavaf terliği Mekke ziyareti sırasında Kabe’yi tavaf ibadetini gerçekleştirirken tercih edilen terlik modelidir. Aslında tavaf terliği adında özel bir terlik modeli yoktur. Rahat ettiğiniz yada beğendiğiniz herhangi bir terlik modelini tavaf terliği olarak kullanabilirsiniz. Tavaf terliğinin özel olmasının sebebi tüm müslümanlar için kutsal sayılan ve önemi çok büyük olan Kabe’nin yanına dışarıda giyilen, pis, kirli ayakkabı yada terlikle girilememesindendir. Tavaf ibadetini yapmak için Kabe’nin çevresine girildiği zaman altı temiz daha önce dışarıda giyilmemiş bir tavaf terliği kullanmak zorunludur.

tavaf-terligiTavaf için alınacak tavaf terliği seçiminde çok dikkat edilmeli çünkü tavaf ibadeti yapılırken Kabe çok kalabalık olabilir. Bu göz önünde bulundurulmalı. Kalabalıkta hareket etmek zaten çok güçtür bir de ayaklar rahat olmayınca bu ibadet daha zor hale gelebilir. Büyük bir tavaf terliği giyildiği zaman terlik ayaktan fırlayabilir ve kalabılıkta tekrar terliği bulup giymek zor olabilir. Bu da tavaf ibadetinin aksamasına sebep olabilir. Eğer küçük bir tavaf terliği kullanılacak olursa oda ayağı sıkabilir özellikle ayağın ön tarafını vuracağı için ayakta yara olabilir. Bu istenmeyen durumda yine tavaf ibadetimizi olumsuz yönde etkiler. Kısaca diyebiliriz ki seçeceğimiz tavaf terliği ayağımıza tam olmalıdır.

tavaf-terligi-

Tavaf terliği seçerken dikkat edeceğimiz diğer önemli noktalardan biri ise ortapedik olmasıdır çünkü ortapedik terlikler sorunlu ayakların bile rahat etmesini sağlarlar.