Tavaf Patikleri

By | 30 Ekim 2014

tavaf-patikleri

Tavaf patikleri de hac umre malzemelerinden biridir. Kabe’nin etrafının 7 tur dönülmesine tavaf denilmektedir. Tavaf Umre ve Hac da yapılan en önemli ibadetlerdendir. Tavaf sırasında ayağa giyilen ayakkabının adıda tavaf patiğidir.

Tavaf patiklerini giymek zorunlumudur.

Kabe çok önemli ve kutsal bir yer olduğu için Kabe’nin etrafına normal, dışarda giyilen ayakkabılarla girmek yasaktır. Tavaf yapmak isteyenler yada Kabe’yi yakından görmek için ziyaret edenler dışarı ayakkabılarını çıkartmak zorundadırlar. Kabe’nin etrafıda mermer bir zeminden yapılı olduğu için çıplak ayakla dolaşmak hem sağlık açısından hem de rahatlık açısından doğru değildir. Bu yüzden tavaf patikleri Kabe’nin çevresinde kullanılmaktadır. Şunu da bu noktada belirtelim ki ille de tavaf patiği giyilmesi zorunlu değildir. Evde kullanılan temiz örme patiklerde kullanılabilir yada kalın bir çorapta kullanılabilir ama bu giysilerin ayağı mermer zeminde kaydırabileceğide göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca ev ayakkabısı yada terlikte tavaf sırasında kullanılabilir. Ama terlikler de ayaktan çıkacağı için rahatsızlık verebilir bunuda unutmamak gerekir. Anlaşıldığı gibi tavaf için özel tasarlanmış tavaf patikleri tavafta en kullanışlı ve en rahat eşyadır.

tavaf-patikleri-

  • Tavaf patiklerinin özellikleri nelerdir
  • Kalitesine göre deri veya suni deriden üretilmektedirler
  • Ayağı hava aldırır terletmezler,
  • Ayak tabanında kağuçuk taban olduğu için ayağın kaymasını engellerler,
  • Yumuşak oldukları için ayağın hemen şeklini alır ve ayağın rahat etmesini sağlarlar
  • Erkek ve bayanlara göre renk seçenekleri ve numara seçenekleri vardır. Kendi zevkinize ve ayak rahatlığınıza göre istediğiniz renk ve numarayı seçebilirsiniz.